L’Ajuntament de Canet lo Roig dona suport a la creació d’una planta de biogàs

Per al tractament sostenible de purins i residus orgànics

L’Ajuntament de Canet lo Roig dona suport a la iniciativa dels ramaders locals i l’empresa Biovec, per a la pròxima instal·lació d’una planta de biogàs en la localitat “amb l’objectiu de gestionar de manera eficaç els purins i residus orgànics a la zona, reduir l’impacte ambiental i generar energia renovable que beneficiï en la comunitat”, assegura l’alcaldessa del municipi, María Ángeles Pallarés, qui ha visitat la planta de biogàs a La Galera (Tarragona) per a conèixer de primera mà “els beneficis possibilitats que aquesta tecnologia ofereix”.

L’Ajuntament de Canet lo Roig, segons explica Pallarés, “no pot més que donar suport a “una iniciativa que garanteix de manera sostenible la gestió de purins i residus orgànics, especialment la sansa, al nostre poble, per la qual cosa també beneficiarà a la Cooperativa de l’Oli”. Durant la visita a la planta de La Galera, l’alcaldessa de Canet lo Roig ha pogut presenciar el procés de generació de biogàs a partir de residus orgànics, així com l’ús de subproductes per a utilitzar, per exemple, com a fertilitzants agrícoles.

“Aquest tipus de tecnologia és un exemple de com podem convertir els reptes de la gestió de residus en oportunitats sostenibles per al nostre municipi”, ha expressat María Àngels Pallarés, qui s’ha compromès amb els ramaders locals a facilitar les llicències i tràmits burocràtics per a la implantació d’una planta de biogàs a Canet lo Roig per al que l’empresa Biovec ja ha sol·licitat davant la Generalitat Valenciana la Declaració d’Interès Comunitari (DIC).

Directe