La Cooperativa Sant Marc de Xert, guardonada en la primera edició de “Llaurant un futur sostenible”

La Diputació atorga 3.000 euros als millors projectes agroecològics

La Cooperativa Sant Marc de Xert, guardonada en la primera edició de “Llaurant un futur sostenible”

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, i la directora de la Fundació Novessendes, Esther Paulo, han estat els encarregats de lliurar hui a Betxí els guardons ‘Llaurant un futur Sostenible’, que en la seua primera edició han comptat amb un total de 21 candidatures repartides en les tres categories que reconeix la convocatòria.

Els projectes de Malaerba (Benlloc), Cooperativa Sant Marc (Xert) i Ecograu (Castelló) han sigut els millor valorats pel jurat en les seccions ‘La dona i l’emprenedoria rural sostenible’, ‘Iniciatives agroecològiques de municipis de l’interior de Castelló’ i ‘Estratègies europees cap als ODS: de la granja a la taula i biodiversitat’, respectivament.

Cadascun d’ells ha rebut la quantia de 1.000 euros per part de la Diputació amb l’objectiu que “seguisquen contribuint a fixar un model agroecològic de proximitat que combata el repte demogràfic i climàtic a les nostres zones rurals en els pròxims anys”, en paraules de Ferrando.

Per la seua banda, Paulo ha celebrat que “la majoria dels projectes agroecològics que han presentat candidatura i que aporten un marcat valor social i ambiental a la província estan protagonitzats per dones” i ha destacat el valor de les propostes per a la “dinamització territorial de l’interior”.

Directe