La 764 Fira de Morella arriba aquest cap de setmana

Aquesta cita és una referència per al sector primari que es recupera després de 3 anys

Ha sigut un dels esdeveniments del calendari d’activitats a Morella que no s’ha pogut tenir de cap forma els darrers anys de la pandèmia, però enguany, una vegada finalitzades les restriccions, torna la Fira agrícola i ramadera de Morella. La Fira la va concedir Jaume I a Morella i es va celebrar per primer cop l’any 1257. Enguany, tres quarts de mil·lenni després, molta història contempla aquest esdeveniment i s’espera que compte amb un gran futur.

Des de l’associació firal i tots els estaments que participen en l’organització de la Fira s’han mostrat amb moltes ganes de treballar i recuperar aquesta tradició.

Tot i que en els anys la fira ha anat perdent el seu paper com a element vertebrador del comerç de ramat per als treballadors de la comarca, segueix sent un moment de celebració i de mostrar el treball que es realitza al territori.

La Fira d’enguany arriba amb novetats com la recuperació del concurs de gossos de rabera o una entrada de bous, tal i com expliquen en roda de premsa Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella; Iván Guimerà, president de l’associació firal Els Ports i Joel Pascual, regidor de desenvolupament rural de l’Ajuntament de Morella.

A partir del dissabte de matí i fins diumenge de vesprada l’ambient firal tornarà a respirar-se a Morella mentre veïns i visitants ja pensen què es firaran enguany.

Directe