La Generalitat millora vuit camins rurals de la Plana Alta i el Maestrat

Una inversió pròxima als 500.000 euros per facilitar l'activitat als agricultors i ramaders

La Generalitat millora vuit camins rurals de la Plana Alta i el Maestrat

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està executant una sèrie de projectes que inclouen obres de millora en vuit camins rurals de les comarques castellonenques de la Plana Alta i l’Alt Maestrat, quatre de les quals acaben de concloure, mentre que les restants s’iniciaran en breu.

Així ho ha anunciat el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, durant la visita realitzada, amb el director general d’Agricultura, Antonio Quintana, als termes municipals de Coves de Vinromà, Tirig i Cervera del Maestrat per a inspeccionar l’estat dels treballs.

El desemborsament global d’aquestes iniciatives ascendeix a gairebé 500.000 euros, la major part aportats per la Generalitat. Les obres tenen per escenari els termes municipals de Tirig, Cervera del Maestrat i Coves de Vinromà. En aquesta última població ja han finalitzat els treballs de remodelació de tres camins rurals que han suposat una inversió de gairebé 97.000 euros, dels quals la conselleria d’Agricultura ha aportat 77.500. En Tirig, on també ha conclòs l’obra la despesa ha estat de 88.000 euros, amb una aportació de la Generalitat de 70.400 mentre que a Cervera del Maestrat les tasques dirigides al recondicionament de quatre camins rurals començaran en breu. En aquest cas, la totalitat de la inversió de 246.201 euros és a càrrec de la conselleria d’Agricultura.

Roger Llanes ha destacat “la gran importància que té per a aquestes zones rurals comptar amb bones infraestructures i en la Generalitat estem apostant de forma decideixi per proporcionar-los als agricultors i ramaders i a la població en general les condicions adequades perquè puguin dur a terme les seves activitats de la millor manera possible”.

Per part seua, Antonio Quintana, ha manifestat que “cada euro invertit en el món rural té un valor que va molt més allà de l’aspecte purament econòmic, ja que comptar amb bones infraestructures és també una manera de lluitar contra el despoblament en les zones d’interior”.

El secretari Autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural va recordar també la inversió de 1,4 milions d’euros que ha dut a terme la conselleria d’Agricultura en 14 termes municipals de la província de Castelló per a escometre les obres de reparació dels camins rurals que van sofrir danys de consideració a conseqüència dels efectes de la borrasca Filomena

A més de la visita a les obres ja referides Llanes i Quintana van mantenir una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, per a abordar els detalls de l’aplicació de la futura llei de benestar animal, un projecte pioner elaborat per la conselleria d’Agricultura que actualment es troba en fase de debat en Les Corts.

Directe