S’investiga a tres persones pel robatori de mitja tona de garrofes

Ha estat recuperat la totalitat del fruit sostret i retornat al seu legítim propietari

En el marc els serveis que la Guàrdia Civil té establerts per a prevenció i recerca dels robatoris i furts en el camp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i en plena campanya de recollida garrofa, la Guàrdia Civil de Castelló i especialment els Equips ROCA, reforcen les mesures de seguretat per a impedir la comissió d’aquesta mena de delictes, incrementant les inspeccions, vigilàncies i recerques de totes les finques rurals i instal·lacions agrícoles i ramaderes, secundats per la resta d’Unitats que formen part de la Guàrdia Civil.

L’Equip ROCA de Vinaròs ha investigat durant el mes de novembre a tres persones com a presumptes autores d’un delicte de furt de garrofes perpetrat en una finca de la localitat de Sant Jordi.

Els suposats autors van ser sorpresos, gràcies a la col·laboració ciutadana, “in fraganti” carregant una furgoneta amb gairebé mitja tona de sacs d’aquest fruit, llestos per al seu transport
i posterior venda.

Amb les perquisicions realitzades es va aconseguir esbrinar procedència de la garrofa i la identitat del propietari de la finca que estava situada en la localitat de Sant Jordi, per la qual cosa els agents van poder acreditar que aquestes persones mancaven d’autorització per a la seva recol·lecta.

El gènere va ser aprehès pels guàrdies civils i retornat al seu legítim propietari qui havia interposat la pertinent denúncia, i els tres homes d’edats compreses entre els 23 i 48 anys amb residència en el sud de la província de Tarragona, van ser investigats per la comissió d’un presumpte delicte de furt. Interposar la denúncia és determinant per a la traçabilitat i recuperació del producte o els materials sostrets.

Directe