Cantavieja reforça la subhasta nacional de bestiar boví en la 111 edició de la seva fira

La pandèmia i la crisi del sector no impedeixen la 27 edició d'un esdeveniment que busca millorar la qualitat i genètica de les explotacions

Cantavieja reforça la subhasta nacional de bestiar boví en la 111 edició de la seva fira

Ni les pandèmies ni les guerres poden amb la Fira de Cantavieja. La localitat, capçalera de l’Alt Maestrazgo, ha celebrat una nova edició de la subhasta nacional de bestiar boví, que, d’aquesta manera, ha arribat a la seva 27 edició en el que és la 111 edició de la Fira de Cantavieja. L’essència de la fira es manté així amb l’aposta per la millora de la qualitat i la puresa genètica de les vaques i sementals que pasturen a les muntanyes.

En la subhasta de bestiar boví s’han tret a plica races pures amb carta genealògica. Exemplars de raça Pirinenca, Fleckvieh, Charolais, Limousin, Blonda d’Aquitània i Marró de Muntanya.

Amb el suport de l’Ajuntament i la Comarca del Maestrazgo s’ha fomentat la compra amb ajudes de fins al 25% per a exemplars d’entre 8 i 24 mesos, amb un percentatge de fins al 25% del preu d’arrencada en la subhasta. L’ajuda màxima per mascle ha estat de 720€ i l’ajuda màxima per femella de 500€.

Si l’any passat, per la pandèmia, únicament es va poder comptar amb els convidats que anaven a participar en la subhasta; enguany ha tornat a obrir al públic el recinte firal on s’exposava el bestiar selecte.

La subhasta nacional ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cantavieja i vicepresident de la comarca del Maestrazgo, Ricardo Altabás, els diputats autonòmics Joaquín Juste i Mari Carmen Soler, aquesta última també alcaldessa de Mirambel i el delegat del Govern d’Aragó a Terol, Benito Ros. Itziar Garitanoha estat l’encarregada d’efectuar la subhasta.

L’alcalde de Cantavieja, Ricardo Altabás, ha destacat que “malgrat els dos anys difícils que estem vivint hem estat capaços d’afermar la subhasta nacional de bestiar boví, que és una de les essències de la fira, ja que demostra el nostre compromís amb la millora de la ramaderia en el nostre territori. El sector l’està passant malament per la crisi de preus i els problemes per a vendre el producte, però creiem que la ramaderia extensiva de muntanya ha de continuar sent un dels puntals de Cantavieja i el Maestrazgo. És d’agrair el compromís dels ramaders i també la seva aposta per la millora genètica i la qualitat del producte que ofereixen. La mostra és que s’ha venut tot el subhastat”. Altabás ha incidit en què l’Ajuntament de Cantavieja i la Comarca del Maestrazgo han estat les institucions que, aportant fons econòmics, han fet possible la subhasta nacional.

En total s’han exposat 55 animals, dels quals 35 han sortit a subhasta. Tots s’han venut. Entre els exposats hi ha dos sementals i la resta són vedelles.

Directe