Sant Jordi i Vinaròs busquen com evitar els robatoris de garrofes

S'ha decidit reforçar amb seguretat privada la vigilància en els cultius i camps

L’Ajuntament de Sant Jordi es coordina amb el de Vinaròs per a reforçar la vigilància en els camps i evitar els robatoris de garrofes, ara que estan en ple procés de maduració. L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina Gilabert, per a coordinar els recursos de vigilància en un complet dispositiu dirigit a blindar tots dos municipis del robatori de garrofa. Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi sumarà a partir de demà seguretat privada per a reforçar aqueixa vigilància que ja realitza el guarda rural del poble.

Després de la trobada, en el qual ha participat també el grup ROCA de la Guàrdia Civil, l’alcalde de Sant Jordi ha explicat que “els dos ajuntaments estem bolcats a blindar el nostre camp davant els robatoris de garrofa. Els efectius municipals, la Guàrdia Civil i la seguretat privada treballen de manera conjunta i coordinada per a defensar el que és dels nostres agricultors, i no cessarem en l’obstinació de protegir el que és nostre i previndre els robatoris”.

Sánchez Cifre ha reiterat la seua col·laboració als representants de la Guàrdia Civil, que també estan fent un esforç especial per a evitar pèrdues econòmiques als productors de garrofes del poble, un cultiu que en els últims anys ha guanyat en valor en pujar els preus en el mercat nacional.

Cal recordar que l’alcalde de Sant Jordi ja va decidir la setmana passada intensificar el treball de vigilància en tot el terme municipal per a ajudar a evitar els robatoris de garrofes en les finques del poble. De fet, l’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ja va posar llavors a disposició tot l’horari del guarda rural perquè el dedique a les labors de vigilància.

Contracten seguretat
privada

L’Ajuntament de Sant Jordi ha decidit reforçar amb seguretat privada la vigilància en els cultius i camps del terme municipal per a ajudar a evitar el robatori de garrofes ara que està en ple procés de maduració. Així ho ha informat l’alcalde, Iván Sánchez Cifre, durant la reunió que ha mantingut amb representants del Consell Agrari de Sant Jordi, el grup ROCA de la Guàrdia Civil i de la Societat de Caçadors per a col·laborar entre tots per a controlar millor el territori i previndre els robatoris.

Iván Sánchez Cifre va informar que el treball del guarda rural del poble es veurà ara reforçat amb la contractació d’un vigilant de seguretat privada durant el temps que siga necessari per a combatre l’augment dels robatoris. També va oferir la seua màxima col·laboració als representants de la Guàrdia Civil, que també estan fent un esforç especial per a evitar pèrdues econòmiques als productors de garrofes del poble, un cultiu que en els últims anys ha guanyat en valor en pujar els preus en el mercat nacional.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha demanat “la màxima col·laboració de veïns i agricultors per a evitar aquesta onada de robatoris que perjudica moltes famílies del poble”. A més, també ha volgut “agrair a la Societat de Caçadors la seua aportació amb un vehicle per a poder patrullar millor els terrenys agrícoles de tot el nostre terme municipal”.

Cal recordar que l’alcalde de Sant Jordi ja va decidir la setmana passada intensificar el treball de vigilància en tot el terme municipal per a ajudar a evitar els robatoris de garrofes en les finques del poble. De fet, l’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ja va posar llavors a disposició tot l’horari del guarda rural perquè el dedique a les labors de vigilància.

Aquest treball ja ha començat a donar resultats, ja que l’alcalde va estar personalment en la primera detenció amb el grup ROCA de la Guàrdia Civil, que s’encarrega especialment de la seguretat en l’àmbit rural, i amb la propietària d’una finca en la qual havien entrat a robar garrofes. Es tracta d’un problema cada vegada més greu i que l’alcalde de Sant Jordi vol ajudar a atallar ara que ha començat la temporada de recollida de garrofes.

Ja des de l’any passat, l’Ajuntament de Sant Jordi està col·laborant intensament per a combatre l’augment que s’ha produït de robatoris de garrofes als productors del municipi. En col·laboració amb la Societat de Caçadors i juntament amb el guarda rural, l’any passat es van poder fer moltes confiscacions d’aquest producte, que ja des de l’any passat es va disparar de preu per la crisi i la falta de producció davant l’augment de la demanda.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “estem fent un treball conjunt per a tractar de minimitzar el perjudici econòmic que estan patint els productors. Hem posat a la disposició dels veïns tots els mitjans dels quals disposem per a tractar d’evitar que es produïsquen més robatoris i localitzar als lladres”.

Directe