S’obri un nou centre de reproducció equina al medi rural

La nova instal·lació ja s'ha presentat a La Iglesuela del Cid

La localitat de La Iglesuela del Cid, a la comarca del Maestrazgo de Terol compta amb un nou Centre de Reproducció i Innovació Equina al Medi Rural. Una iniciativa que naix impulsada per l’Associació Eqüestre del municipi, juntament amb la participació de l’Ajuntament de la localitat i que ha comptat amb bona acceptació tant per part de la Diputació de Castelló com de la de Terol.

Un projecte que ha generat molta il·lusió en la gent de La Iglesuela, que de fet ha mostrat des del primer moment la seua voluntat de col·laboració i participació.

En la presentació es va preparar una egüa per a la seua cubrició per part del semental amb monta natural. Prèviament se li va fer una ecografia per tal d’analitzar el seu estat d’ovulació abans de juntar-la amb el cavall. Un procediment que és prou diferent al del vacú, ja que les vaques ixen en zel menys temps que les egües.

El veterinari Honorio Carceller es mostrava satisfet amb l’operació amb un cavall nou adquirit a l’egüada Ibarra. Existeix també la il·lusió de formar una egüada a La Iglesuela del Cid amb el projecte del Centre de Reproducció Equina.

L’Ajuntament de La Iglesuela del Cid participa d’un projecte que a més ha estat presentat a les Diputacions de Terol i Castelló ja que existeix la voluntat ferma de que es puguen beneficiar del mateix aficionats tant d’un com de l’altra província, tal i com explica l’alcalde Honorio Carceller.

Un projecte que naix amb molta il·lusió per part de tots els implicats i que ha servit pel moment per montar la primera egüa en aquest nou centre fet per gent del medi rural i per al medi rural a La Iglesuela del Cid.

Directe