“El señor Badanas” porta la solidaritat al Teatre de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 12 de juny de 2019 .
Etiquetes: , ,

Des de fa mesos el grup de teatre morellà Deixa’t estar de romanços assaja la representació de l’obra “El señor Badanas” de Carlos Arniches. D’aquesta manera serà el sisè any consecutiu en el que, al voltant del cap de setmana del Corpus, els actors amateurs porten el teatre fins a l’escenari morellà. La primera de les obres representades va ser, precisament “Els majorals del Corpus” (2014), seguida de “Tant monte, monte tant, la dona fa al marit sant” (2015), “Se case o no se case Tereseta” (2016), “Los Caciques” (2017) i “La ciudad no es para mi” (2018).

“El señor Badanas” té confirmades dues representacions, el divendres 21 a les 22:30h de la nit i el dissabte 29 a les 18:30h. L’obra d’Arniches va ser estrenada al Teatre Infanta Isabel de Madrid el 19 de desembre de 1930 i té, fins i tot una adaptació cinematogràfica de l’any 1941, encara que amb el títol El más infeliz del pueblo. L’obra conta la història de Saturiano Badanas, un funcionari de llarga trajectòria i provada eficàcia, que es veu en una difícil tessitura: A canvi de l’ascens per part del Sr. Ministre, ha de tramitar la destitució de Carrascosa, un altre empleat públic que no va guardar el degut respecte al cap del departament. Animat per la seua esposa Melitona, Saturiano cessa el desgraciat. No obstant això, mai va poder preveure les conseqüències de la seua acció: Carrascosa no abandonarà la porta de la casa de Badanas en senyal de protesta.

El teatre de Deixa’t estar de Romanços tindrà, de nou, una vessant solidària. “Este any la recaptació de la nova edició del Teatre Solidari anirà destinada a la ONGD Yucanyolé”, apunten des del grup de teatre. Yucanyolé és una ONGD de Castelló fundada al 2012 pel morellà Miguel Medina Candel que es dedicada a la realització d’expedicions mèdiques i sanitàries a diferents països en desenvolupament. L’objectiu de Youcanyolé és que, tant professionals de la branca sanitària com a persones pertanyents a altres camps professionals, tinguen l’oportunitat de conèixer la realitat de les persones que viuen en aquests països en vies de desenvolupament i puguin amb la seva acció, ajudar a millorar la seva qualitat de vida. “Per aixó, este any volem aportar el nostre granet d’arena a aquesta causa, destinant la recaptació de taquilla a Yucanyolé”, conclouen.

Més informació: | |