Beseit

El II Programa d’Emprenedoria Rural Sostenible impulsa dos projectes empresarials del Matarranya

Beseit i Ràfels, 11 de juliol de 2019
Finalistes del II Programa d'Emprenedoria Rural Sostenible. // NDM

Finalistes del II Programa d’Emprenedoria Rural Sostenible. // NDM

El Rebost de Penyagalera,a Beseit, i Naturalmente Bio, de Ráfels, són los dos projectes impulsats pel Govern d’Aragó

Un total d’onze projectes han conclòs amb èxit l’II Programa d’Emprenedoria Rural Sostenible, promogut per l’Institut Aragonés de Foment (IAF) en col·laboració amb l’Associació per al Desenvolupament de Gúdar-Javalambre i Maestrazgo (AGUJAMA) i amb el Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya (OMEZYMA). Els seus promotors han presentat les iniciatives divendres passat en la jornada celebrada en Torrecilla d’Alcanyís i clausurada per Ramón Tejedor, director gerent del IAF.

L’objectiu del programa és promoure el desenvolupament rural sostenible i equilibrat com a alternativa contra la despoblació. A través de diferents fases, ajuda als participants a millorar la seua idea inicial de projecte i facilita la seua posada en marxa, a més de la col·laboració amb projectes ja implantats. Per a això, en esta segona edició, s’ha combinat des del mes de novembre formació digital amb formació presencial i assessorament tècnic en dos seus pertanyents a la Xarxa ARCE: els centres d’emprenedoria de Molinos i de Torrecilla d’Alcanyís.

Dos projectes del Matarranya van resultar finalistes del programa. A pocs quilòmetres de Beseit, des del cor del Matarranya i orientat al turisme d’autocaravanes, sorgix El Rebost de Penyagalera, que oferix des de les seues instal·lacions multitud de serveis que generen parades experiencials al turisme de la ruta mediterrània. També en el Matarranya el seu situa el projecte Naturalmente Bio, dedicat a les conserves vegetals d’elaboració artesanal, amb segell ecològic, que preserven la qualitat nutricional i sabor a través d’una cocció a baixa temperatura.

El Programa d’Emprenedoria Rural Sostenible, que ha desenvolupat en els últims mesos la seua segona edició, està dirigit a municipis de menys de 5.000 habitants. A la província de Terol, el 56,6% de la població residix en zones rurals. A més, esta iniciativa està centrada en comarques amb una dificultat afegida: l’orogràfica. La seua primera edició es va desenvolupar a la província d’Osca, en les quatre comarques pirinenques (Jacetania, Alto Gállego, Sobrarbe i Ribargorza) i en esta segona els territoris beneficiats han sigut Gúdar-Javalambre, Maestrazgo, Baix Aragó i Matarranya.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top