La Vall del Tormo

Sant Cristòbol beneïx als conductors de La Vall, Massalió i Vall-de-roures

Massalió, La Vall i Vall-de-roures, 8 de juliol de 2019

Sant Cristòbol (2)

Un camió d’animals, furgonetes, bicicletes i cotxes antics van desfilar per a rebre la benedicció del patró dels transportistes

Lo cap de setmana ha vist passar pels carrers de La Vall, Massalió i Vall-de-roures a tota classe de vehicles en busca de la benedicció de Sant Cristòbol. Una tradició que cada vegada té més presència al territori, i és que ningú se vol quedar sense beneir cotxes, tractors, però també bicicletes i tota classe de vehicles antics.

A la capital comarcal, los majordoms són los encarregats d’organitzar la festa. “Portem ja des de Nadal preparant tot lo que comporte este dia i la setmana passada vam fer la ‘novena’ anant cada dia a resar al Sant”, va explicar Manuel Bel, un dels organitzadors. El dissabte es va escalfar l’ambient. Teatre infantil participatiu a càrrec de K de Calle i concert de A Garres Altes. Quatre matrimonis són los majordoms cada any i ells mateixos nomenen en este dia a les quatre parelles encarregades del pròxim Sant Cristòbol, un dels moments més esperats de la festa que ja va desvelar els vuit noms per a l’any que ve. Després de la missa, los majordoms van portar el Sant al coll a la raval. A l’avinguda Cortes de Aragón van començar a beneir a tot el que passava. Lo pa beneït i los ramillets d’espígol són alguns dels objectes característics d’este dia.

Sant Cristòbol (1)

Però la festa també va destacar al nord del Matarranya. La Vall també va seguir la tradició beneint en aigua als conductors que passaven davant del mossèn. Massalió té com a punt fort l’esmorzar i és que abans de passar a beneir els cotxes per la plaça de Espanya, tots els veïns van acudir a la taula: ous i xoriço obrin boca per a agafar lo dia en força. Un sopar de convivència i música van tancar una vetllada plena d’actuacions i bon ambient entre els assistents.

sant cristovol massalio

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top