Beseit

La ‘Quema de Artistas’ es consolida i s’amplia territorialment

Beseit, Vall-de-roures i Queretes, 24 de juny de 2019
Les argentines 'Fémina' van ser el cap de cartell de la setena edició del festival // Mercè Ibáñez

Les argentines ‘Fémina’ van ser el cap de cartell de la setena edició del festival // Mercè Ibáñez

En la seua setena edició este festival poètic-musical ha ampliat a Queretes l’oferta d’activitats del cap de setmana

Paral·lelament a les celebracions de la revetlla de Sant Joan, el Matarranya també va celebrar l’arribada de l’estiu amb la setena edició de la Quema de Artistas, un festival que continua creixent a passes de gegant. Una cita anual que va reunir artistes de l’àmbit musical i poètic arribats de diferents punts de la geografia espanyola i internacional.

Les activitats van començar el divendres a la nit a Vall-de-roures amb el concert d’ Ombligo, al qual va seguir un altercat poètic amb il·lustracions en directe d’Elena Díaz. El matí del dissabte una fira d’editorials i artistes va plenar la plaça Espanya de la capital matarranyenca, mentre que els xiquets i xiquetes participaven en els tallers poètics. A la vesprada, un passeig amb Daniel Rabanaque i Ainara García ompliren els carrers de la capital de poesia.
Les activitats de la nit del dissabte es van desplaçar fins a l’Hotel Font del Pas de Beseit on l’artista Gustavo Gímenez va escalfar l’escenari per al plat fort d’aquesta setena edició: l’actuació del grup de folk-fusió argentí Fémina.

La promenade poètica va omplir els carrers de Vall-de-roures de poesia // Mercè Ibáñez

La promenade poètica va omplir els carrers de Vall-de-roures de poesia // Mercè Ibáñez

Per a concloure, el diumenge la plaça de l’Ajuntament de Queretes va ser testimoni d’un altercat poètic de la mà de Bea Royuela i Adrián Flor, seguits per un vermut amenitzat per dolçaines. Però cal dir que el festival no solament s’emmarca en estos tres dies sinó que els mesos previs es va treballar amb el col·legi de Vall-de-roures, el CRA Algars i el CRA Alifara en el Projecte Cerillas amb l’objectiu de promoure la creativitat artística.

SABINA COLOMÉ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top