Sector primari

Aragó rep 22 milions d’euros de fons en agricultura i desenvolupament rural

Madrid, 13 de juny de 2019
El conseller Olona assisteix al Consell Consultiu i la Conferència Sectorial d'Agricultura. // NDM

El conseller Olona assisteix al Consell Consultiu i la Conferència Sectorial d’Agricultura. // NDM

El sector vitivinícola aragonés percebrà 10 milions d’euros i es considere que s’ha de continuar treballant en la configuració de la futura PAC

El conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d’Aragó, Joaquín Olona, va mostrar la seua conformitat amb la distribució financera duta a terme este dilluns en la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural a Madrid, on se li han assignat a Aragó 22 milions d’euros dels 328 milions a repartir, la qual cosa suposa un 6,75% del total. “És la quantitat que ens correspon”, va assenyalar Olona.

En concret, 10 milions d’euros es destinen al Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR) i que serviran per a reforçar la política de regadius i la línia de modernització d’explotacions. Al que cal sumar 10 milions destinats al sector vitivinícola per a donar suport a la inversió en bodegues, reestructuració de la vinya i promoció de vi en tercers països. A més, aproximadament un milió li correspon al Programa escolar de consum de fruites, hortalisses i llet. Mentre que el milió restant és per a diferents accions relacionades amb la sanitat vegetal, prevenció i lluita de plagues, i la sanitat animal, erradicació de malalties animals, i el foment de l’apicultura.

En el Consell Consultiu de Política Agrícola, Olona ha tornat a defensar la posició d’Aragó en relació amb la configuració de la nova Política Agrària Comuna (PAC) i que passa per “que el pressupost es concentre en els agricultors que més depenen de l’agricultura”. En este sentit, el conseller ha assenyalat que “des del Govern d’Aragó s’han aportat anàlisi i dades addicionals al treball que està realitzant el Ministeri” i s’ha mostrat satisfet perquè “s’està respectant l’acord al qual es va arribar en el Consell Consultiu de 29 de gener d’aprofundir en el diagnòstic per a poder abordar un Pla Estratègic Nacional”.

Així mateix, considera que s’ha de continuar treballant en la configuració de la futura PAC, independentment que encara no existisca una assignació pressupostària. “No ha de condicionar-se tot a l’aprovació del pressupost, primer ha de dir-se què es vol fer”, ha manifestat Olona, qui a més ha criticat la reducció d’este.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top