Pena-roja de Tastavins

Acabada la primera fase d’obres del Matarranya Vital

Pena-roja de Tastavins, 12 de juny de 2019
S'han finalitzat les primeres obres que comprenien el condicionament del terreny. // MJG

S’han finalitzat les primeres obres que comprenien el condicionament del terreny. // MJG

Els treballs de la primera fase del projecte Matarranya Vital han finalitzat recentment amb un valor aproximat d’uns 350.000 euros

Després de l’elaboració del Pla Director, actualment s’han finalitzat les primeres obres que comprenien el condicionament del terreny i de la canalització de l’aigua i xarxa de sanejament fins a la depuradora municipal de Pena-roja de Tastavins. El Pla Director plasma el projecte íntegrament: totes les activitats que es pretenen desenvolupar, el seu preu i l’impacte que es vol aconseguir amb estes. A partir de que s’envie al Govern d’Aragó, el nou Consell de la Comarca del Matarranya podria obtindre una ajuda econòmica. Un estudi econòmic i de viabilitat mediambiental que plasma tots els projectes dins del conjunt del Matarranya Vital. “Esta part no és la més visible, però sí la més important que conté el concurs d’idees i determina tot el que es desenvoluparà”, va explicar el president en funcions, Rafa Martí.

Les pròximes línies variaran del nou equip de govern, encara que es pretén que es desenvolupe a partir d’ajudes FITE del Govern d’Aragó. “Tot depén del que vulga fer DGA. Sempre hem pensat que ha de construir-se a partir d’un pressupost extraordinari. Sabem que fer una inversió total és difícil però creiem que una segona fase es podria dur a terme per a abordar l’obertura de la infraestructura”, va ressaltar Martí. La inversió total necessària tindria un valor aproximat de 6 a 7 milions d’euros.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top