Vall-de-roures

96% d’aprovats en la EvAU al Matarranya

Vall-de-roures, 12 de juny de 2019
Els alumnes a la finalització de les proves. // NDM

Els alumnes a la eixida de les proves de la setmana passada. // NDM

27 dels 28 presentats la setmana passada a la prova d’accés a la universitat provinents del Matarranya ja tenen el seu aprovat

El 96% de l’alumnat de la comarca es considere apte i ja pot optar per la seua plaça en els centres universitaris espanyols, una xifra que oscil·la entre els números obtinguts en la mateixa convocatòria en anys anteriors. L’IES Bajo Aragón d’Alcanyís va acollir durant la setmana passada als ja universitaris de l’IES Matarraña que en general, van eixir contents, encara que l’encert en les matèries pot dependre de cadascun o de la preparació d’estes.

Les notes són altes per a esta convocatòria. Depenent de les assignatures, els exercicis poden ser de major dificultat segons la convocatòria a la qual s’assistix. La puntuació dels exàmens de l’IES Matarraña oscil·la entre 6 i 9 punts sobre 10, segons afirma el centre educatiu.

L’alumnat en la seua majoria correspon al batxillerat de Ciències, encara que cal apuntar que l’especialitat de Socials i Humanitats també té menys alumnat, la qual cosa repercutix en la presentació de la prova. En l’Institut d’Educació Secundària també regnen les dones, 21 xiques es van presentar la setmana passada a la prova, enfront de 7 alumnes. “Això també es trasllada al món universitari, les aules, encara que depén de les especialitats, solen estar plenes d’universitàries”, va explicar Ignacio Belanche, director del centre.

En la convocatòria extraordinària de setembre, aquells alumnes amb alguna assignatura pendent, també podran optar a una plaça universitària. “Per la nostra experiència, el més difícil és aprovar el curs de segon de batxillerat. La EvAU és un tràmit més”, va explicar Belanche.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top