La Vall del Tormo

Els alumnes d’infantil planten el seu propi jardí d’herbes aromàtiques

La Vall del Tormo, 11 de juny de 2019

L’escola infantil ‘Sagalets’ amb el Departament de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya han treballat durant tot el curs un projecte per tractar amb els nens i nenes tant el reciclatge com la reutilització de residus. Al llarg dels tres trimestres s’han dut a terme diverses activitats relacionades amb la cura del medi ambient, sempre introduint els coneixements a través del joc.

La primera iniciativa d’aquest projecte va ser la col·locació de contenidors de reciclatge a les aules. Ara ja, a final de curs, són tots uns experts en reciclar. Estela Guàrdia, directora de l’escola infantil ‘Sagalets’, explica que “tot i que la separació de residus sembla difícil, perquè són molt petits, l’introduïm com una rutina de joc. Als més petits els has d’ajudar, però els de 2 o 3 anys són ja conscients de separar els residus i ells mateixos llencen les escombraries al contenidor que toca “.

Coincidint amb el dia del Medi Ambient els alumnes de l’escola infantil del Matarranya van participar en uns tallers de jardineria. El primer que van fer va ser conèixer les principals plantes aromàtiques que es poden trobar per la zona i fer amb elles saquets d’olor.

I després van construir el seu propi jardí de plantes medicinals al pati. Van ser els mateixos nens els que el van emplenar el recipient de terra, van posar les plantes i les van regar. “Per als petits és una activitat molt enriquidora, perquè és com ells realment aprenen, a través del contacte i la manipulació” conta Guàrdia.

Marta Jiménez
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top