Calaceit

El poble de Calaceit es bolca en les Festes de Primavera

Calaceit, 11 de juny de 2019
festes primavera calaceit

La barra ensabonada és un dels jocs que més admiració provoque. // SC

Com és tradició en estes dates, els pobles del Matarranya aprofiten el bon temps primaveral per a gaudir dels seus voltants i organitzar romiatges i festes populars. A les ja celebrades a Queretes, Fórnols o La Freixneda, dissabte passat 8 de juny es va unir a Calaceit el romiatge a l’ermita de Santa Anna. Un jubileu que continua organitzant-se anualment de manera tradicional amb un bon número de participació.

Al matí la missa i la processó en honor a Santa Anna van inaugurar la jornada i van donar pas al consagrat concurs de paelles en l’ermita d’este municipi. Durant la vesprada, més d’un centenar de calaceitans van gaudir de diversos jocs populars: la barra ensabonada va ser la protagonista entre els xics, mentre que la corda i les carreres de sacs van fer la vesprada divertida per als més xicotets. A la nit Calaceit es va omplir de gent amb els cinc bous de foc, que van precedir a les festes nocturnes en els bars de la localitat.

La festa en l'ermita de Santa Ana va ser molt participativa i tant joves com majors s'ho van passar en gran. // SC

La festa en l’ermita de Santa Ana va ser molt participativa i tant joves com majors s’ho van passar en gran. // SC

L’endemà, la celebració de Sant Isidre va omplir l’església barroca i, a la vesprada, una actuació de jota del grup Antologia Aragonesa va continuar omplint els carrers de celebració. Després, en la plaça Espanya es van poder degustar pastes típiques i vi gràcies a la comissió i l’associació d’agricultors de Calaceit. El punt final de les Festes de primavera el va posar la celebració de la missa i processó de la Santa Espina, que continua tenint molta devoció entre els calaceitans.

SABINA COLOMÉ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top