La Vall del Tormo

Medalla d’or per a l’oli de La Vall en un certamen internacional

La Vall del Tormo, 04 de juny de 2019
Guardó de reconeixement a la marca del Matarranya. // NDM

Guardó de reconeixement a la marca del Matarranya. // NDM

Fernando Alcober e Hijos es va emportar la medalla d’or en la caregoria dels verge extra del Evo IOOC International Olive Oil Contest 2019

Tres generacions han fet possible que Fernando Alcober e Hijos siga una de les almàsseres més reconegudes del Baix Aragó. Així els avala el recentment reconeixement en els premis EVO IOOC International Olive Oil Contest 2019, certamen celebrat a Itàlia obtenint una Medalla d’Or, en la categoria dels verge extra d’este concurs sota la seua marca Alcober D.O Bajo Aragón.

Esta empresa de La Vall prosseguix la ratxa de guardons obtinguts, entre els quals cal destacar que en el passat 2018 va rebre un esment com a Millor Ametlat Dolç en el certamen TerraOlivo celebrat a Israel, guardó al qual optaven olis de tot el Mediterrani. Este oli harmonitza en la taula amb els aliments potenciant les seues qualitats i sabor sense emmascarar-ho. Sobreïx pel seu caràcter afruitat i ametlat, el seu sabor dolç en el qual pràcticament manca de tocs amargs i picants.

L’almàssera ha manifestat la seua satisfacció per este guardó, el qual agraïx el fet d’haver sigut reconeguda amb este premi internacional en el qual “anima a tot l’equip a continuar treballant” i que valga la pena “apostar per la qualitat dels olis del Baix Aragó”. En el procés de l’elaboració d’este tipus d’oli, apunta Alcober, “influïx tot”. Es tracta d’un procés “complex i sensible”, en el qual necessàriament “cal apostar per la qualitat del producte de la terra”.

Agraïx el mèrit sobretot als agricultors que proporcionen esta preuada matèria primera, la qual sense ella no podria haver sigut elaborat este oli. Destaquen el seu dedicat i constant treball en els seus olivars, situats en una zona en la qual la topografia i el clima afavorixen la qualitat del fruit, fent que la varietat Empeltre siga única i que el seu oli siga un dels productes autèntics i de major qualitat.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top