Notícies

20 alumnes es formen per aconseguir el seu propi hort ecològic

Vall-de-roures, 3 de juny de 2019

curs agricultura eco

molts agricultors, professionals i aficionats, s’interessen per produir de manera més conscient i respectuosa amb el medi ambient

El Departament de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya està duent a terme un curs d’agricultura ecològica, gratuït, organitzat en diverses jornades, des de febrer fins a setembre. Els alumnes es troben a l’equador del curs. La primera classe va ser sobre planters, substrats, selecció de llavors i sembra, i la segona sobre la plantació: la preparació del sòl, el maneig de nutrients i la coberta. Este dissabte passat va tindre lloc una classe teòrica sobre la preparació de brous: fertilitzants, fungicides i insecticides.

“La idea del curs és repassar tot el cicle de l’hort d’autoconsum, estudiar cada element per veure que podem fer per millorar-lo i aconseguir el millor producte” explica Chema Alquezar professor del curs. “Durant els darrers 50-60 anys s’ha viscut una revolució verda amb un gran increment de la teconologia, amb els adobs químics, els herbicides i els biocides, que s’han usat de manera inadequada perquè al principi tenien un preu baix” es lamenta Alquezar.

Esta tendència està canviant i actualment molts agricultors s’interessen per produir de manera més conscient i respectuosa amb el medi ambient. En el curs han explicat per exemple les conseqüències de l’abús d’adobs, que contaminen l’aigua, o que llaurar en excés empobreix el sol i pot propiciar l’aparició de plagues. En este curs també es vol rescatar coneixements tradicionals que s’han anat perdent amb el temps, com el saber que amaguen els refranys o la relació de la lluna amb l’agricultura.

La vintena d’alumnes del curs són de perfil variat, des de l’agricultor més amateur que cultiva el seu hort com a entreteniment i per auto consum, fins a gent que intenta guanyar-se la vida en l’agricultura ecològica.

Les darreres classes del curs consistiran en un taller d’empelts i una sessió sobre l’extracció de llavors i la seua conservació.

Marta Jiménez
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top