Matarranya

Los resultats electorals al Matarranya: poble a poble

Matarranya, 30 de maig de 2019
La jornada electoral es va desenvolupar en normalitat a la comarca. // JP

La jornada electoral es va desenvolupar en normalitat a la comarca. // JP

El Partit Popular ha sigut la força política més votada en les eleccions municipals d’este passat diumenge 26 de maig al Matarranya. Repetixen el PSOE com segona força, PAR tercera i en quarta posició queda CHA. Quant a les noves formacions que es presentaven en estos comicis en el territori cal apuntar que la FIA obté 61 vots a Massalió aconseguint 1 regidor, mentre que Cs a Vall-de-roures amb 38 vots queda fora del Consistori. El PP també és el partit que obté més actes de regidors al Matarranya, 42. El PAR tindrà 35 edils, 33 seran del PSOE, 3 de CHA i 1 de la FIA.

ARENYS DE LLEDÓ

El Partit Socialista revalida la victòria en Arenys de Lledó, municipi en el qual governa des de 1983. Els quatre candidats proposats pel PSOE han sigut els més votats en estos comicis. Javier Mercadé (62), Jesús Gil (61), Enrique Malrás (71) i Francisco Javier Cortés (68) seran els nous regidors del Consistori. A ells els acompanyarà Maria Carmen Huguet que amb 47 vots va ser la candidata més votada del PP.

BESEIT

El Partit Popular augmenta la seua majoria a Beseit i Juan Enrique Celma repetirà com a alcalde en esta pròxima legislatura. 255 vots són els que han aconseguit en estes eleccions, 57 més que fa 4 anys. Resultats que li atorguen un regidor més que en 2015. Per la seua part el Partit Aragonés, que no va concórrer en les passades eleccions ha obtingut 137 vots i es queda en l’oposició amb 2 edils.

CALACEIT

Disputades han estat les municipals en Calaceit. La nit electoral es va tancar amb una diferència de tan sols 9 vots entre les dos candidatures presentades en estes eleccions. El Partit Popular continuarà governant el municipi amb 5 regidors mentre que el PSOE es queda amb 4 edils. Carlota Núñez substituirà a José María Salsench que ha sigut l’alcalde de Calaceit des de 2011.

QUERETES

Fernando Camps ha obtingut la confiança de la majoria dels veïns de Queretes i serà alcalde del municipi una legislatura més, la tercera consecutiva. A més el Partit Popular creix en vots, 37 i en regidors, 1 més que en 2015. També augmenta en vots (40) respecte a les eleccions anteriors Chunta Aragonesista. Resultats que li atorguen a esta formació un segon edil per a la pròxima legislatura.

FÓRNOLS

Les eleccions del passat diumenge 26 de maig canvien la majoria que ostentava des de 1999 el Partit Popular en Fórnols. Els candidats del Partit Aragonés, Daniel Ferrer i Jorge López, han sigut els més votats pels electors aconseguint 41 i 26 vots respectivament. En el nou Ajuntament amb majoria del PAR es completarà amb la fins ara alcaldessa Trini Aigualir (PP) que va obtindre 25 vots en estes eleccions.

LA FREIXNEDA

El PAR i el PP s’intercanvien els papers en La Freixneda respecte a l’última legislatura. Els vots aconseguits els atorguen a les dos formacions 3 regidors però en esta ocasió la llista més votada ha sigut la del Partit Aragonés. Per la seua part el PSOE manté la seua representació en 1 regidor. Si no hi ha cap acord entre les diferents formacions, el nou alcalde serà José Ramón Gimeno del PAR, la llista més votada.

FONDESPATLA

A Fondespatla ja es coneixia des del passat dia 30 d’abril quan es van publicar definitivament de les candidatures a les eleccions municipals la composició del nou ajuntament. Els integrants de l’única llista proclamada seran els nous regidors. L’única incògnita del passat diumenge 26 de maig podia ser els suports que rebria en haver-hi una única llista. El PAR tan sols perd 3 vots respecte a 2015.

LLEDÓ

A Lledó es repetixen els resultats, quant a regidors, de 2015 i per tant l’Ajuntament es conformarà amb 4 edils del PAR i 1 del Partit Popular. Tot indica que Maria Teresa Crivillé substituirà a Ramón Alonso al capdavant del Consistori. Crivillé estarà acompanyada per Javier Cutanda, Rubén Ejarque i Albert Maña, la resta dels candidats proposats pel PAR i per Jesús Miralles del Partit Popular.

MASSALIÓ

El canvi en l’alcaldia de Massalió estava assegurat, ja que el PP que ha governat en municipi les 2 últimes legislatures no va presentar en esta ocasió candidatura. Rafa Martí serà de nou alcalde, ja que ja va ocupar entre 2007 i 2011. A este li acompanyaran 5 regidors més del Partit Socialista i Héctor Filloy de la FIA, formació que concorria per primera vegada a unes eleccions municipals al Matarranya.

MONT-ROIG

El Partit Socialista augmenta una legislatura més la seua representació a l’Ajuntament de Mont-roig aconseguint la tercera majoria absoluta consecutiva. 5 regidors del PSOE acompanyaran a José Ramón Guarc que repetirà com a primer edil. Per la seua part el Partit Aragonés comptarà en esta pròxima legislatura amb 1 regidor. En estes eleccions el PSOE ha aconseguit 151 vots els mateixos que en 2015 i el PAR baixa a 37.

PENA-ROJA DE TASTAVINS

Ricardo Blanch (PAR) serà el substitut de Paco Esteve en l’alcaldia de Pena-roja de Tastavins. Els 120 vots obtinguts pel Partit Aragonés, 8 menys que en 2015, li concedixen 4 regidors pel que este governarà el municipi una cinquena legislatura consecutiva. Per la seua part el Partit Socialista que ha experimentat un increment de 32 vots, 106, obté un regidor més que els aconseguits en 2015.

LA PORTELLADA

El Partit Popular aconseguix la majoria en La Portellada, i els 4 integrants de la seua candidatura formaran part del nou Ajuntament. Este es completarà amb 1 dels 5 integrants de la llista del PSOE. En este cas, en triar als seus representants amb el sistema de llistes obertes i amb les circumstàncies esdevingudes en el període de presentació de candidatures és difícil preveure qui serà la pròxima alcaldessa o alcalde.

RÀFELS

L’Ajuntament de Ràfels estarà integrat per complet, una legislatura més, l’octava, per regidors del Partit Aragonés. El que ha sigut alcalde durant els 20 últims anys, Fernando Cavero, no es presentava en estes eleccions i els candidats del PAR sumaven 11 vots més que en els anteriors comicis. Ni el candidat proposat per CHA amb 14 vots ni la proposta pel PSOE que va obtindre 10 formaran part del consistori.

TORREDARQUES

Torrearques tornarà a comptar esta legislatura amb tots els edils de la mateixa formació política, i és que en este municipi a excepció de l’última legislatura sempre ha comptat amb un Ajuntament conformat per membres de la mateixa candidatura. Tot indica que Juan Carlos Arrufat repetirà com a alcalde i els altres 2 regidors seran els proposats pel PAR. El PSOE amb 13 vots no obté representació.

TORRE DEL COMPTE

En Torre del Compte, com ja es preveia, tots els candidats que es presentaven a estes eleccions obtindran l’acta de regidor. Mancant concretar quin dels candidats presidirà en consistori, el Partit Popular amb 60 vots comptarà amb 3 regidors, el Partit Socialista amb 25 suports tindrà 1 edil i els 15 vots obtinguts per l’única candidata proposada del Partit Aragonés li valdran per a ser nova edil.

LA VALL DEL TORMO

Després de 3 legislatures, les últimes, en el qual el PAR havia sigut la força més votada, el Partit Popular torna a guanyar les eleccions a La Vall. Malgrat això, caldrà esperar per a conéixer qui substituïx a José Miguel Timoneda en l’alcaldia. Si no hi ha cap acord entre les diferents forces polítiques, serà la candidata proposada pel PP, Maria Dolores Gutiérrez, ja que encapçala la llista més votada

VALL-DE-ROURES

Victòria històrica del PP a Vall-de-roures que aconsegueix 8 regidors, xifra només superada en 1983 quan l’única candidatura presentada, la del PSOE, va obtindre els 9 regidors. La majoria del PP es reforça amb 166 suports més que en 2015. Per la seua part el PSOE que puja 43 obté 2 edils i CHA que perd 131 suports es queda amb un regidor. No tindran cap edil ni PAR que perd 60 vots ni Cs que es presentava per primera vegada.

VALLJUNQUERA

L’actual alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver, repetirà en el càrrec en esta pròxima legislatura. En este municipi, en 2015 es van presentar 4 candidatures mentre que en les d’este diumenge només es van presentar dos llistes i PP. El PSOE amb 13 vots més que en les anteriors eleccions repetix amb 4 regidors electes. Per la seua part el PP que obté 95 vots enfront dels 46 de 2015 passa d’1 a 3 regidors.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top