Matarranya

El Partit Popular és la força més votada a les municipals del Matarranya

Matarranya, 27 de maig de 2019
Un total de 2029 vots al Matarranya van ser per al Partit Popular. // PVS

Un total de 2029 vots al Matarranya van ser per al Partit Popular. // PVS

Lo govern comarcal podrie  tindre 9 consellers per al PP, 6 consellers per al PSOE, 3 consellers del PAR i 1 conseller de CHA 

Les eleccions municipals al Matarranya conformaran la formació del Consell Comarcal per als pròxims 4 anys. 19 consellers conformen el Consell Comarcal i en esta última legislatura 8 eren del Partit Popular, 6 del Partit Socialista, 4 del Partit Aragonés i 1 de Chunta Aragonesista que entrava per primera volta en la Comarca ara fa 4 anys. Una volta assignats los consellers que té cada partit són les formacions les que segons lo seu criteri trien les persones que ocuparan el lloc de conseller comarcal.

Lo Partit Popular es va coronar ahir a la nit com la força més votada en un total de 2029 vots al Matarranya. Beseit, Calaceit, Queretes, La Portellada, La Torre, La Vall i Vall-de-roures són els pobles als quals el PP va obtindre la majoria de votants, aconseguint així definitivament les alcaldies de Beseit, Calaceit, Queretes i Vall-de-roures, a l’espera de tancar pactes o definir els alcaldes de les llistes obertes. En segon lloc està el Partit Socialista, en 1367 vots i coronant-se només a quatre municipis: Arenys, Massalió, Mont-roig i Valljunquera, dels quals ja té les quatre alcaldies assegurades.

La mateixa hegemonia que el PP a 7 pobles va obtindre lo Partit Aragonés, sent la força més votada a Fórnols, La Freixneda, Fondespatla, Lledó, Pena-roja de Tastavins, Ràfels i Torredarques, encara que aconseguit menys de la mitat de vots, 872 en total. Les tres candidatures polítiques restants no van aconseguir imposar-se a cap municipi: 244 vots per a Chunta Aragonesista, 61 per a la Federació d’Independents d’Aragó i 38 per a Ciutadans.

En una primera valoració només les 4 forces més votades passarien a constituir el consell comarcal: PP, PSOE, PAR i CHA. A falta de confirmació oficial los consellers de la Comarca podrien quedar de la següent manera: 9 consellers per al PP, 6 consellers per al PSOE, 3 consellers del PAR i 1 conseller de CHA, cosa que comportaria l’obligació de pacte per a poder passar a formar govern. Al Partit Popular només li caldria pactar en Chunta Aragonesista o el Partit Aragonés per a obtindre la presidència, per contra, lo PSOE hauria de governar de forma conjunta en les dos forces menys votades.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top