Valljunquera

La IV Fira de la Tapa se veu afectada pel mal temps

Valljunquera, 21 de maig de 2019
Més de 20 estands van repartir tapes a Valljunquera. // MJG

Més de 20 estands van repartir tapes a Valljunquera. // MJG

Encara que l’afluència va ser menor que en les edicions anteriors, l’organització va quedar satisfeta en esta nova edició de la fira a Valljunquera

La quarta edició d’esta cita firal que té com a objectiu principal la promoció gastronòmica de la terra es va donar este cap de setmana a Valljunquera. Quasi 200 tapes oferien a tots els visitants una oportunitat per degustar delícies culinàries que repartien a uns 20 estands a càrrec d’associacions del municipi i professionals del sector.

La inauguració va ser el dissabte al matí, amenitzada pel grup de dolçainers Massalgorfa, que també van acudir a donar vida a la tarde del dissabte quan la meteorologia va començar a afectar. El vent i les gotes que van caure, van fer que se notare la baixada d’afluència respecte a les edicions anteriors.

El grup de dolçaines Massalgorfa va donar vida a la cita firal durant tot el dissabte. // MJG

El grup de dolçaines Massalgorfa va donar vida a la cita firal durant tot el dissabte. // MJG

Encara així, les activitats puntuals com la demostració culinària de l’Escola d’Hostaleria de Terol, van congregar a la major part del públic. Els alumnes de l’escola van mostrar vàries elaboracions fredes, calentes i un dolç, tot marinat en uns còctels que, encara que no es van poder degustar, van servir de promoció. De la mateixa manera ho va afirmar Manuel Marqués, director d’esta Escola, “després d’uns anys veem que ens mereix molt la pena venir a passar el temps al Matarranya, d’on també surten professionals del sector”.

El diumenge mai falla en una fira i a Valljunquera és quan més gen es va acumular. La cata de vins comentada va reunir a un nombrós públic que va discórrer pels carrers d’este municipi. Gràcies a estos moments puntuals, l’organització va quedar satisfeta per les vendes i van salvar la crisi meteorològica. I és que el benefici va ser tant per al poble com per als de fora, inclús en l’entrega de premis que es van repartir entre locals i visitants. La millor tapa: bacallà en ceba caramel·litzada.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top