Vall-de-roures

L’IES i la restauració del Matarranya acullen a 6 alumnes francesos

Vall-de-roures, 15 de maig de 2019
Els alumnes van arribar acompanyats per la professora de l'escola de París. // NDM

Els alumnes van arribar acompanyats per la professora de l’escola de París. // NDM

La setmana passada sis alumnes francesos van arribar a la comarca per a realitzar la seua formació en empreses de restauració del territori 

Al llarg de l’actual curs acadèmic l’Escola d’Hostaleria de Vall-de-roures continua participant en el programa Erasmus+. Quatre alumnes de l’IES Matarraña es van desplaçar fa uns mesos fins a la capital parisenca per a desenvolupar allí part de les seues pràctiques en empresa. La setmana passada sis alumnes francesos van arribar a la comarca per a realitzar la seua formació en centres de treball. “Acostumats a viure a París, es van sorprendre bastant en arribar al Matarranya, sobretot pel soroll i per la tranquil·litat del poble”, va explicar Dabí Latas, professor de la formació en l’IES Matarraña.

Un període formatiu que desenvoluparan durant tot el mes de maig i que compta amb tota la predisposició per part del centre i de les empreses en què desenvolupen la seua labor formativa. Els sis alumnes disposen d’un allotjament compartit en la capital del Matarranya i a més, compten amb una tutora de pràctiques, Araceli Alonso, també professora del centre que s’encarrega que tot es desenvolupe amb normalitat.

La cuina és molt diferent en els dos països que participen en l’intercanvi, el que suposa un projecte fructífer per a la vida professional dels alumnes, però també per a les empreses. Estes s’impliquen també perquè l’intercanvi siga beneficiós, fins i tot les que no estan situades a Vall-de-roures acudixen pels alumnes cada dia. “Creiem que les empreses també estan encantades de rebre alumnes. D’una banda ens fan un favor molt gran i, per un altre, és fonamental per part de l’IES tindre bones relacions amb els empresaris”, va afirmar Latas, qui va sostindre que actualment estan formant al futur personal de l’hostaleria del Matarranya.

L’oportunitat d’eixir a l’estranger a completar la formació és un avantatge que oferixen a l’IES Matarraña. No tots els centres de formació professional opten a oferir estes beques als seus alumnes, i el centre de Vall-de-roures és un dels pocs que les manté a Aragó. Al Matarranya actualment hi ha una gran oferta en restauració, el que suposa que un 100% dels alumnes que finalitzen els seus estudis està treballant.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top