Valljunquera

Valljunquera celebre Sant Isidre en honor als agricultors

Valljunquera, 14 de maig de 2019
Actes per a xiquets i grans es van unir al pavelló municipal. // SC

Actes per a xiquets i grans es van unir al pavelló municipal. // SC

Los pobles del Matarranya comencen a celebrar Sant Isidre i Valljunquera ho va fer en una jornada de convivència

El mes de maig porta amb si la festivitat dels agricultors: Sant Isidre Llaurador és el patró de tots els qui es dediquen a l’agricultura, una de les professions més arrelades en el Matarranya. Sant Miquel i Sant Isidre es van commemorar en Valljunquera diumenge passat 12 de maig, un dia amb què es pretén donar entrada al que serà la pròxima Fira de la Tapa al municipi.

La jornada es va iniciar amb una missa en honor als sants però el plat fort va arribar a la tarde en la celebració d’un vi espanyol seguit d’un bingo popular per a totes les edats en la plaça de l’Ajuntament de la localitat. A continuació, va haver-hi cucanyes per als més xicotets i finalment es van realitzar els jocs tradicionals. Entre 150 i 200 veïns es van reunir en el pavelló poliesportiu de Valljunquera durant la tarde del diumenge.

Durant els pròxims dies Sant Isidre se celebrarà en altres localitats de la comarca, com per exemple a Massalió, on dissabte que ve 18 hi haurà missa, sopar popular i ball.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top