Vall-de-roures

Nosaltres, les nostres mares i les nostres iaies protagonistes del nou curt del CEIP de Vall-de-roures

Vall-de-roures, 09 de maig de 2019
Els antics llavadors del poble van ser un espai de gravació. // JP

Els mateixos alumnes representen moments de la vida quotidiana. // JP

La nova producció audiovisual està en procés de gravació i podria veure la llum el pròxim mes de juny

Tres èpoques: l’actual, la dels seus pares i la dels seus avis. Els alumnes del CEIP Vicente Ferrer Ramos mai deixen de sorprendre i, en este cas, estan preparant un nou projecte audiovisual, la pràctica que tant els caracteritza. Una retrospectiva a tres èpoques centrada en el tema de la igualtat de gènere és el guió pel qual passen en esta ocasió.

El nou curtmetratge que es desenvolupa durant el taller de cine voluntari al qual assistixen els alumnes pretén mostrar les carències de l’època actual i les èpoques dels pares i iaios dels estudiants. Tot això per a mostrar l’evolució favorable del sistema o les tantes coses que encara falten per fer i que il·lustraran amb una mirada al futur.

El projecte va començar amb una labor de documentació en les seues pròpies cases. Els alumnes van realitzar diverses entrevistes als seus pares i iaios de les quals van extraure les idees principals i es va elaborar el guió. “Per exemple, en època dels iaios les dones eren les encarregades de fer les feines de casa i deixaven els seus estudis, els homes, per contra, no ho feien”, va explicar Lorenzo Latorre, director del projecte. Després de l’esbós del projecte, actualment estan en la fase d’enregistrament de l’audiovisual.

Els antics llavadors del poble van ser un espai de gravació. // JP

Els antics llavadors del poble van ser un espai de gravació. // JP

Les feines dels alumnes són múltiples: guionistes, actors i actrius, productors i editors. Però per a l’elaboració d’estes produccions, s’implica tota la comunitat educativa. “Ens impliquem tots: alumnes, familiars i professors, tots els que vulguen participar. No solament apareixent en escena, sinó que les famílies també deixen les seues cases per a gravar”, afirma Latorre. I és que a més de l’aprenentatge educatiu, des del centre consideren la convivència un dels pilars que es genera del resultat de treballar en grup. No sense deixar arrere el valor del tema a tractar: la igualtat de gènere, de la qual destaquen la diferència entre èpoques i el reconeixement de millora, encara que encara falta molt per fer.

Un nou curt que porta amb si la frase significativa de “totes estes coses es resumixen en ser algo d’educació” i que es preveu que es presente oficialment durant l’última setmana d’este curs acadèmic.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top