Vall-de-roures

Clamorosa acollida a l’I Concurs de Gossos de Bestiar

Vall-de-roures, 08 de maig de 2019
Un total de 6 conductors van treballar en les ovelles al concurs. // PVS

Un total de 6 conductors van treballar en les ovelles al concurs. // PVS

Les ovelles van ser ràpides, el recinte va estar ple durant les dos jornades, i les sorpreses van estar presents als premis

El recinte en el qual es va desenvolupar l’I Concurs de Gossos de Bestiar de Vall-de-roures va estar satisfet de gent de principi a final, i això només pot significar èxit. Un èxit que encara assaborixen a la capital del Matarranya que ha organitzat l’esdeveniment per primera vegada este cap de setmana coincidint amb la celebració de la Fira Ramadera i Comercial.

Els nervis des de l’organització estaven a flor de pell i és que no solament requeria de la inscripció dels participants. “Cal canviar el lot d’ovelles per a cada participant i tindre tot a punt en tot moment”, va explicar Alberto Riba, president de l’Associació de Ramaders del Matarranya. I és que asseguren que molts matarranyencs es van implicar el màxim en l’ajuda per al desenvolupament del concurs que va acabar delectant fins i tot als participants, jutges i experts en el pasturatge. “Vam tindre molta gent que va estar de principi a fi, tots transmetien l’emoció del concurs quan després de tot el treball una ovella passava per fora de les portes“, va afirmar Riba.

El recinte va estar ple de gent durant les dos jornades. // PVS

El recinte va estar ple de gent durant les dos jornades. // PVS

El concurs es va desenvolupar durant les dos jornades de fira: el dissabte les labors dels cans es van desenvolupar amb agilitat, les ovelles van ser ràpides i la zona perfecta; el diumenge, es van veure una mica frenades pel vent. A més, el concurs va ser el primer certamen a escala nacional de raça aragonesa i va comptar amb una àmplia diversitat de participació que va fer que els premis es repartiren per tota la geografia espanyola. Dels 6 conductors, el primer classificat va ser Víctor García que va arribar des de Barcelona, Héctor Hernández, d’Astúries, va quedar en segon lloc seguit de Juan Ramón Boj de La Vall del Tormo. “Tots confiàvem que guanyare Ander Gardeazabal, vicepresident de l’Associació del Border Collie de Treball, però va quedar desqualificat després que el seu gos mossegara a una ovella sense motius”.

Després de l’èxit de la primera edició del concurs, l’esdeveniment seguix amb la projecció de formar part del Campionat d’Espanya amb el suport de l’Ajuntament de Vall-de-roures, encara que hauran d’esperar al resultat de les pròximes municipals per a poder tancar els tràmits.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top