Fondespatla

Fondespatla coneix les noves instal·lacions de bombament fotovoltaic

Fondespatla, 15 d’abril de 2019
Els veïns de Fondespatla, acompanyats per l'alcaldessa i l'enginyer, van visitar la planta. // NDM

Els veïns de Fondespatla, acompanyats per l’alcaldessa i l’enginyer, van visitar la planta. // NDM

L’Ajuntament va organitzar una visita per als veïns de la localitat a la planta fotovoltaica del Mas de Parisi

La planta fotovoltaica per al bombament hidràulic de Fondespatla porta des del mes de gener passat en funcionament. L’Ajuntament de la localitat va organitzar una visita guiada a càrrec de l’enginyer del projecte perquè els veïns conegueren la instal·lació. “Volem que la gent sàpia i parle amb propietat sobre en què s’invertixen els recursos del municipi”, va explicar Carmen Agud, alcaldessa de Fondespatla. Els assistents a la visita, que va tindre lloc durant el matí del dissabte 11, van ser persones interessades o implicades en el projecte, fins i tot alguns que podrien aplicar el sistema en instal·lacions ramaderes.

El Mas de Parisi alberga la instal·lació de bombament fotovoltaic a favor de l’estalvi energètic i que reduïx la factura de la llum de Fondespatla. La instal·lació consistix en l’ús de plaques solars amb 60 kW que substituïxen l’energia elèctrica per l’energia solar en el bombament hidràulic que bomba 1000 litres per minut i substituïx el sistema convencional de consum elèctric. “A més de ser favorable econòmicament, ajudem el planeta amb les energies renovables”, va sentenciar Agud. En esta línia, també es va explicar la nova instal·lació lumínica en l’Ermita de Sant Miquel que també compta amb subministrament fotovoltaic.

El projecte va ser a càrrec de l’empresa MNM Solar i l’enginyer José Manuel Grau amb un total d’un pressupost de 140.000€ que es van finançar en un 80% pel fons FEADER.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top