Vall-de-roures

El castell de Vall-de-roures va presidir el tocar del tambor de set localitats

Vall-de-roures, 15 d’abril de 2019
trobada bombos tambors valde

Els més joves de la confraria van fer ressonar els seus tambors i bombos a la trobada a Vall-de-roures. // MJG

La XVIII Trobada de tambors, cornetes i bombos va obrir la veda de tocs de tambor que van continuar amb l’Exaltació del Tambor i el Bombo

El monumental castell de Vall-de-roures va presidir la XIII Trobada de tambors, cornetes i bombos dissabte passat 13 d’abril al qual van assistir participants d’Aguaviva, Belmonte de San José, La Cañada de Verich, Castelserás, La Ginebrosa, Valmuel i Vall-de-roures. La trobada, amb ja tretze anys de recorregut, cada any té lloc en un dels municipis participants i obri la Setmana Santa a toc de tambor.

L’acte va obrir la veda de tocs de tambor en la capital del Matarranya amb tocs propis d’exhibició i no tan litúrgics com els que sonaran la setmana vinent. “Cadascun dels participants que acudix a la trobada trau el millor que té al seu poble”, va explicar Mario Ortiz, president de la Cofradía del Santo Entierro de Vall-de-roures. Els de la capital van comptar amb la participació de diversos grups de tambors i cornetes, també els més xicotets que conformen un grup de 60 persones van tindre el seu moment i asseguren la renovació en els tambors de Vall-de-roures. El grup més avantatjat i d’exhibició va mostrar la part més tècnica de la vesprada. “Actualment comptem amb molt bon nivell ja que els del grup assistixen a classes de percussió i es note en els tocs”, va assegurar Ortiz.

Els de Vall-de-roures es van enfundar les túniques el dissabte i van iniciar tots els actes de Setmana Santa que van continuar com de costum, el Diumenge de Rams amb la tradicional Exaltació del Tambor i el Bombo en la qual toquen cadascun dels grups del municipi per separat. El Viacrucis del dimecres serà el pròxim acte que farà ressonar el nucli urbà de tambors que cessaran el divendres amb el toc de l’últim tambor.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top