Esports

Pedals del Món obri una nova ruta BTT al Matarranya

Matarranya, 10 d’abril de 2019
'Pedals del Matarranya' és una ruta BTT d'un total de 194 quilòmetres. // JP

‘Pedals del Matarranya’ és una ruta BTT d’un total de 194 quilòmetres. // JP

La nova ruta ‘Pedals del Matarranya’ té un recorregut total de 194 quilòmetres des de Beseit a Massalió i Mont-roig amb 4.900 metres de desnivell positiu acumulat 

Pedals del Món va presentar una nova ruta BTT que discorre íntegrament pel Matarranya. Dissabte passat, 6 d’abril, a Beseit, esta empresa especialitzada en cicloturisme va donar a conéixer la ruta ‘Pedals del Matarranya’ que passa per la majoria de municipis de la comarca.

La travessia comença en la localitat de Beseit i es dirigix, al costat del riu Algars, cap a Queretes, Lledó, Arenys de Lledó i arriba fins a Massalió, el punt més baix. La ruta prosseguix en ascens i travessa les poblacions de muntanya, Ràfels, Mont-roig i Pena-roja de Tastavins endinsant-se en el massís muntanyenc de Els Ports fins a tornar a Beseit. La ruta té un recorregut total de 194 quilòmetres amb 4.900 metres de desnivell positiu acumulat i aprofite els antics camins que unien estes poblacions. La ruta pot adaptar-se al nivell dels usuaris, existix una proposta de 5 dies, la més suau; una estàndard de 4, i la més exigent que marca el recorregut en solament 3 etapes.

Esta nova ruta BTT forma part del projecte Pedals del món, una xarxa cicloturista que ja ha obert camins als Pirineus, els Pics d’Europa, les Illes Balears o Andalusia. Una de les seues rutes consolidades és Pedals dels Ports, que ja s’endinsa, en part, en el Matarranya. El director de Pedals del Món, Pep Vega, es va mostrar molt positiu amb esta nova ruta que “ajuda a desenvolupar el territori i a afermar la gent en els pobles, ja que la població local són els màxims beneficiats d’estes iniciatives”. Segons l’experiència d’Onofre Oyanguren, de Pedals del Món, “les rutes tarden en consolidar-se i donar-se a conéixer entre 1 o 2 temporades i poden arribar a contribuir a l’economia local amb fins a 1000 pernoctacions”.

El turisme de BTT està en auge, “cada vegada hi ha més practicants d’este esport. Són persones entre 30 i 55 anys que van en grup per a descobrir els territoris en l’àmbit global: naturalesa, patrimoni i gastronomia” explica Vega. Des de Pedals del Món proporcionen tot el necessari als esportistes: rutes, assegurances, trasllat d’equipatge, allotjament en la zona, etc.

MARTA JIMÉNEZ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top