Vall-de-roures

El CSA l’Argilaga tanca les seues portes

Vall-de-roures, 9 d’abril de 2019
Més de 40 activitats que han intentat organitzar per a tots los públics. // MMB

Més de 40 activitats que han intentat organitzar per a tots los públics. // MMB

L’entitat ha organitzat més de 40 activitats de tota mena durant els seus més de 2 anys de vida. Músics i artistes de tot l’Estat han mostrat la seua creativitat al Centre Social

Dos anys i tres mesos després d’iniciar la seua activitat pública, el Centre Social Autogestionat (CSA) l’Argilaga va tancar les seues portes el passat 29 de març amb un concert en directe dels Azero que va reunir a quasi 100 persones. A pesar de que el CSA funcionava amb normalitat, motius aliens al col·lectiu han suposat que l’entitat hagi d’abandonar l’espai. “Hem hagut de tancar perquè per diferents motius aliens a nosaltres han fet que hàgem d’abandonar este edifici. I, encara que hem buscat molt, fins al moment no hem trobat cap espai en el qual puguem seguir amb la nostra activitat”, van explicar membres del col·lectiu, que també van destacar que “diem adéu a este espai concret, però la idea i el concepte de l’Argilaga continua viu, i esperem que en algun moment torne a posar-se en marxa”.

La iniciativa va sorgir com una idea que es va llançar per les xarxes socials i que, després de diverses reunions entre els interessats durant la tardor de 2016, poc a poc va anar prenent forma. “Era un somni que compartíem diferents persones del Matarranya i que amb moltíssim esforç vam poder fer realitat”, van afirmar des del CSA. Després d’aconseguir trobar local, ‘el Molinet’, els membres de l’entitat es van posar a adequar l’espai i va ser el 29 de desembre de 2016 quan es va obrir l’espai al públic amb una nit de monòlegs i un concert acústic.

Des de llavors i fins al passat 29 de març, han sigut moltíssimes les bandes i artistes que han estat al local matarranyenc. Alguns van actuar a Vall-de-roures després de fer gires per tota Espanya, Europa o els Estats Units, uns altres venien de tocar en grans festivals i per a alguns era la primera vegada que tocaven, eren agrupacions del territori o punts pròxims. “Hem organitzat més de 40 activitats de tota mena. Estem contents perquè han vingut grups de música o de teatre que ni somniant-ho pensem que podrien haver actuat al Matarranya, i menys en un espai d’estes característiques”, van apuntar des de l’entitat. També cal ressaltar que des del CSA han intentat oferir activitats per a tots els públics, de fet també s’han programat actes destinats per a xiquets i xiquetes, i uns altres més destinats a persones majors.

Respecte al públic, segons l’entitat, “ha sigut un suport irregular. Alguns dies s’ha omplit i uns altres hem estat poc més d’una desena. Però si mirem este període podem dir que centenars de persones tant del Matarranya com de municipis veïns han passat per aquí”.

L'Argilaga va tancar les seues portes el passat 29 de març amb un concert en directe dels Azero. // MMB

L’Argilaga va tancar les seues portes el passat 29 de març amb un concert en directe dels Azero. // MMB

Tot això ho han fet des de l’autogestió. En este sentit des del CSA van destacar que “estem satisfets i satisfetes perquè hem demostrat que existeix una altra forma de funcionar sense dependre d’ajudes públiques ni privades. Tot ho hem fet amb l’autogestió. Això significa que les persones del col·lectiu han invertit el seu temps, el seu treball i fins i tot, la seua pròpia economia, de forma totalment desinteressada perquè això hagi estat possible”. També van apuntar que “evidentment, això tampoc hagués estat possible sense l’ajuda de moltes persones externes al col·lectiu i de la bona voluntat dels artistes, que en molts casos, han actuat aquí per col·laborar en el projecte”.

Finalment, membres del col·lectiu van afirmar que “volem donar les gràcies a tots aquells i aquelles que han participat en alguna de les activitats organitzades, perquè sense ells això no hagués estat possible, a tots els i les artistes, humoristes, actors i actrius, grups i bandes que han volgut col·laborar actuant al CSA d’una forma quasi desinteressada i a totes aquelles persones no pertanyents al col·lectiu d’una forma directa que en algun moment ens han ajudat a fer que això continués avant. També de forma especial als propietaris del ‘Molinet’ que van confiar en nosaltres i durant dos anys ens han deixat que este vell edifici es convertís en la nostra casa”.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top