Queretes

Queretes i Arnes més a prop que mai amb el nou Camí de les Valls

Queretes, 4 d’abril de 2019
El camí està completament asfaltat i solament queda esperar a la senyalització horitzontal i vertical. // NDM

El camí està completament asfaltat i solament queda esperar a la senyalització horitzontal i vertical. // NDM

El tram que comunica la població del Matarranya amb la Terra Alta són 4 quilòmetres que feia més de 30 anys que estaven pendents d’asfaltar

El Camí de les Valls que comunica Queretes en la Terra Alta fa més de 30 anys que forme part de les propostes polítiques dels alcaldes de la localitat. Després de l’adjudicació d’un projecte de la Diputació Provincial de Terol amb una inversió de 200.000 euros i diversos mesos de condicionament, finalment està asfaltat. Este tram, amb una extensió d’uns 4 quilòmetres, permet als veïns desplaçar-se fins a la veïna localitat d’Arnes evitant un recorregut el doble de llarg.

El Camí de les Valls permetia fa anys tindre servei de transport públic que comunicara la localitat en la línia Tortosa-Alcanyís de l’empresa de transport Hife. Per les males condicions del camí, el municipi va perdre la comunicació directa amb les comarques de la Terra Alta i del Baix Aragó. Va ser l’Ajuntament de Queretes qui, amb ajuda del director general de Hife, va reclamar a l’administració pública l’asfaltat d’un vial que podria formar part de la xarxa de carreteres de l’Estat. “Des de Hife es van enviar cartes de forma conjunta amb el nostre projecte per a intentar fer-lo realitat”, va explicar Fernando Camps, alcalde del municipi. Encara que de moment la connexió no està assegurada, pretenen restablir les converses perquè els autobusos pogueren tornar a passar per la localitat.

Actualment, el camí està completament asfaltat i solament queda esperar a la senyalització horitzontal i vertical. El recorregut discorre per un pont el condicionament del qual compta amb una memòria de més de 100.000 euros que caldria executar pròximament. La finalització de les obres significa la connexió directa amb Arnes i amb la Terra Alta, a més de ser una entrada de turisme fort que arriba des de Tortosa i del Baix Ebre, sobretot, per a l’estació rural de la Via Verda.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top