Mont-roig

La Trobada de Bandes creix amb la incorporació de la San Antón juvenil

Mont-roig, 27 de març de 2019
Les bandes Peñarbes, Francisco Turull i San Antón van delectar als presents amb uns repertoris molt variats. // MJG

Les bandes Peñarbés, Francisco Turull i San Antón van delectar als presents amb uns repertoris molt variats. // MJG

Més de 100 músics de diferents municipis van participar en esta XIII edició de la cita

El Matarranya és una comarca de músics i va quedar demostrat una vegada més dissabte passat, 23 de març, amb la XIII Trobada de Bandes. Les tres associacions de música amb les quals compta el territori es van ajuntar per a oferir un concert conjunt a l’església de Mont-roig. Un recital on van participar més de 100 músics provinents de quasi tots els racons de la comarca.

Cada banda va interpretar tres o quatre obres per separat i, enguany com a novetat, van tancar el concert amb una cercavila en comptes de la tradicional tocada conjunta. “Les característiques acústiques del temple no aconsellaven per motius de sonoritat tocar tots els músics alhora, llavors se’ns va ocórrer que podíem fer una cercavila des de l’església fins al pavelló”, va explicar Ana Reyes, directora de la Banda Peñarbés.

En esta ocasió es va afegir per primera vegada a la cita la secció juvenil de la banda San Antón. Segons va comptar el seu director, José Miguel Roig, “esta formació fa ja tres anys que és fixa i estable i tenien una il·lusió tremenda per participar en la trobada, i més en esta ocasió perquè tenim molts músics de Mont-roig”. Els més joves, malgrat els nervis, van fer un bon debut en la festa gran de les bandes del Matarranya, i no van defraudar, amb una actuació que va agradar molt al públic.

Al llarg de la trobada es va poder escoltar un repertori molt variat que va incloure: pasdobles, temes clàssics, bandes sonores i adaptacions de música popular i infantil. Cançons com ‘Volaré’ o ‘Els pallassos de la tele’, que van interpretar els músics de la Banda Francisco Turull, van animar a participar als assistents al concert. Els més joves de la San Antón van preparar la potent ‘Apatxe Warrior‘ o ‘Somriures i llàgrimes’ entre altres, mentre que els adults van optar per una col·lecció de les obres de Jacob de Haan. El concert el va tancar la banda Peñarbés amb una selecció molt animada de boleros i pasdobles. La cita anual, molt esperada tant pels músics com per familiars, amics i veïns, va aconseguir un ple total a l’església del Mont-roig.

MARTA JIMÉNEZ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top