Infraestructures

Ventura destaca que el nou hospital d’Alcanyís és ja una realitat

Alcanyís, 19 de febrer de 2019
La consellera de sanitat va visitar les obres de l'hospital. // NDM

La consellera de Sanitat va visitar les obres de l’hospital. // NDM

Actualment l’obra està en fase de fonamentació i estructura i, de fet, en el bloc d’hospitalització s’està executant el forjat del sostre de la tercera planta

La consellera de Sanitat, Pilar Ventura, va visitar ahir les obres del nou Hospital d’Alcanyís, que avancen al ritme previst, i on ha destacat que esta important infraestructura “és ja una realitat que no es pot tirar cap endarrere”.

Actualment, s’estan acabant els treballs d’excavació a cel obert, centrats ja només en la zona d’aparcament, i es continua amb els de fonamentació i estructura. En el bloc d’hospitalització s’està executant el forjat del sostre de la tercera planta, últim pas per a concloure l’estructura d’este edifici, el més ampli de tot el complex. Al mateix temps, es continua treballant en la fonamentació de la resta d’edificacions i en l’execució dels murs de contenció i de la galeria subterrània de comunicació de l’edifici industrial.

La previsió és que el nou Hospital d’Alcanyís, que donarà assistència a més de 75.000 ciutadans d’este sector sanitari, estiga acabat l’any 2021. El Govern d’Aragó haurà invertit més de 66 milions d’euros a dotar al Baix Aragó d’un centre modern i dotat amb més àmplies i millors instal·lacions.

Situat en la parcel·la situada al carrer Val de Zafán, l’edifici tindrà una superfície construïda de 58.810,81 metres quadrats, amb una planta baixa i tres plantes alçades, l’última de les quals quedarà diàfana per a un potencial creixement de l’hospital. El nou centre comptarà amb 157 llits d’hospitalització, enfront de les 125 actuals, a més de servei d’UCI.

Quant al disseny de l’immoble, este s’ha dissenyat per a aprofitar l’energia solar, amb panells solars i fotovoltaics. A més, comptarà amb patis espais enjardinats interiors per a crear microclimes intermedis entre l’exterior i l’interior i afavorint la ventilació natural.

Així mateix, el centre comptarà amb un aparcament en superfície d’unes 600 places. S’han previst dos accessos mitjançant sengles rotondes. La urbanització interior de la parcel·la contempla la construcció d’un vial intern que permet accedir a urgències, rehabilitació, hemodiàlisi, àrea de salut mental, entrada principal de l’hospital i zones de servei i instal·lacions. El projecte compta també amb una helisuperficie enfront de l’entrada d’urgències.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top