Matarranya

Ignacio Belanche, portaveu de Chunta Aragonesista 

Matarranya, 5 de febrer de 2019
ignacio belanche

Ignacio Belanche, portaveu de Chunta Aragonesista. // NDM

“2018 ha sigut un any de normalitat i de major estabilitat, la qual cosa ha facilitat la prestació de serveis”

Quin balanç fa del 2018?
Potser la notícia és que no hi ha notícia, un any de normalitat i de major estabilitat pressupostària respecte a l’exercici anterior. Això ha facilitat la prestació adequada de serveis.

Què ha sigut el més positiu?
Per a la nostra formació, preocupada pel medi ambient, el més destacat seria la posada en marxa del ‘Porta a Porta’. Una forma de gestionar els residus beneficiosa per al medi ambient i per a l’economia dels usuaris. Com més reciclen els ajuntaments, rebran més ingressos i ho podran repercutir als veïns. D’altra banda, destacaria la posada en marxa del ‘Club de la Bici’. Un projecte lligat a una iniciativa que vam presentar l’any passat en el qual el sector públic i privat conjuminen esforços i pot contribuir a desestacionalitzar el turisme.

I per contra, el més negatiu?
Al meu personalment m’agradaria que hi haguera una major entesa entre la Comarca i els ajuntaments més grans, Calaceit i Vall-de-roures. Hi ha un enquistament que ve de darrere i que no beneficia a ningú. Una altra qüestió que destacaria són els problemes de l’aigua de boca, sobretot, en la zona de l’Algars i el Tastavins que és un problema al qual hauríem de buscar una solució entre tots. Finalment, estem preocupats per la falta de mitjans tècnics i humans en matèria d’extinció d’incendis. Malgrat les converses amb DGA, creiem que no hi ha una dotació suficient. Un incendi de gran magnitud seria una tragèdia per al nostre territori.

Quina espera del 2019?
Espere que el nou Consell Comarcal intente anar el més unit possible per a lluitar contra la bretxa digital, tant en banda ampla com en telefonia mòbil. Crec que cal continuar donant suport i impulsant els cicles formatius de l’IES. També crec que cal estudiar seriosament la possibilitat de la creació d’un Parc Natural que vaja acompanyat de fons i buscar una solució als purins que permeten el desenvolupament dels sectors agrícola i ramader. I finalment, l’impuls dels projectes BTT com a accions dinamitzadores del sector turístic.

REDACCIÓ
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top