La Torre del Comte

Es descobrixen quatre túmuls ibèrics a La Torre del Comte

La Torre del Comte – 11 de gener de 2019
L'excavacions fetes al terme de La Torre // Comarca del Matarranya

L’excavacions fetes al terme de La Torre // Comarca del Matarranya

El Consorci de Patrimoni Ibèric d’Aragó hi ha col·laborat amb els treballs de recuperació i neteja de la necròpolis ibèrica matarranyenca

Una segona campanya de recuperació i neteja d’una necròpolis ibèrica a càrrec de la Comarca del Matarranya i ubicada a La Torre del Comte va deixar al descobert quatre túmuls o monuments ibèrics. Després de diversos treballs de recuperació de restes arqueològics ja elaborats per l’entitat, l’equip va optar per l’examinació de la plataforma rocosa ubicada al costat de l’estació de ferrocarril de La Torre del Comte.

José Antonio Benavente, arqueòleg, historiador i gerent del Consorci Patrimoni Ibèric d’Aragó, va ser el director i encarregat de gestionar el projecte que es va desenvolupar amb els tècnics de Cultura i Medi Ambient de la Comarca. El treball d’excavació de la necròpolis ibèrica es va finalitzar amb el descobriment de quatre túmuls, monuments amb forma de tambor amb aproximadament 1,5 metres d’altura i d’entre 4 i 5 metres de diàmetre. Estes tombes es van obrir i espoliar per comprovar l’existència d’aixovars o altres objectes de gran antiguitat, en este cas encara no s’han trobat restes òssies ni objectes de valor. De moment, el jaciment analitzat no s’assigna a cap assentament concret, tot i que l’arqueòleg va afirmar que seria molt probable que existís un assentament ibèric a aproximadament un quilòmetre i mig de distància.

La comarca del Matarranya gaudix d’un gran nombre de jaciments i estos últims descobriments es preveu que s’afegisquen la ruta circular de BTT, ‘Mas del Llaurador’, de la Comarca del Matarranya després d’acabar amb la neteja pendent d’un d’ells.

Paula Viver 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top