La Torre del Compte

La Torre perd la seua única botiga i tanca també el forn de pa

La Torre del Compte, 8 de gener de 2019

L’única botiga i forn de La Torre del Compte va tancar les seues portes el novembre passat. // AR

El forner de La Freixneda proveïx d’aliments bàsics als veïns i veïnes de la Torre amb dos hores diàries

La Torre del Compte perd el seu únic ultramarins i el forn de pa, així com el servei de farmàcia. Els propietaris encarregats d’oferir estos serveis i portar els medicaments d’altres pobles, van deixar el negoci a principis de novembre. Una mala notícia per a l’escàs centenar de veïns i veïnes que viuen durant tot l’any al poble i del qual la mitjana d’edat oscil·la els 70 anys.

Des del Consistori, s’ha intentat pal·liar este problema en veure’s sense productes bàsics per al dia a dia. “Els que portaven la botiga ens van dir que en el pont de Tots Els Sants anaven a tancar. Així que parlem amb el forn de La Freixneda i des del dia 5 de novembre ens porten el pa, pastes i productes de primera necessitat. Va començar amb poc i ara la nostra idea és muntar un multi serveis des de l’Ajuntament, obert un parell d’hores al dia”, va comentar Lola Lleonart, alcaldessa de La Torre del Compte.

Es tracta d’un servei similar a l’existent a Torredarques. El Consistori d’esta localitat també lluita per a mantenir este servei viu, “perquè hi haja almenys un mínim”, va assenyalar Juan Carlos Arrufat, alcalde del municipi. “L’administració no es preocupa dels pobles xicotets i els que tenim cotxe podem viure, però la gent gran no es pot desplaçar. Sense una botiga el poble està mort“, va afirmar Rosario Puyo, veïna de La Torre.

La Torre del Compte és el tercer poble del Matarranya que té menys població censada, encapçalen la llesta Fórnols amb 78 habitants i Torredarques amb 83.

ANNABEL RODA
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top