Pena-roja de Tastavins

Pena-roja de Tastavins acollirà, com cada 7 anys, a Vallibona

Pena-roja, 7 de gener de 2019
Els veïns de Pena-roja es van reunir per a organitzar l'obra teatral // JP

Els veïns de Pena-roja es van reunir per a organitzar l’obra teatral // JP

La tradició del segle XV reunix cada 7 anys als municipis en la Rogativa de Vallibona

Pena-roja de Tastavins, com cada 7 anys, realitzarà una trobada amb el seu poble germanat, La Rogació de Vallibona, al llarg d’este 2019. Com a compte la tradició, set xics del municipi de Castelló van acudir a la recerca de 7 xiques de la localitat matarranyenca per a aconseguir repoblar Vallibona després de la pesta.

Els preparatius de la trobada van començar durant les passades dates nadalenques en una reunió sobre l’obra teatral que es durà a terme durant la trobada. “Aprofitem que durant estos dies tots els possibles actors estan al poble per a posar-nos d’acord i formar ja el repartiment”, va explicar Paco Esteve, alcalde de Pena-roja. El grup de teatre local de la Quiquereta serà el coordinador i el nucli del projecte i dels papers, però també els altres veïns col·laboraran en l’espectacle. Els papers principals, de les 7 xiques protagonistes, són triats per continuïtat d’edats prioritzant l’ésser del municipi. De fet, estos papers estan ja atorgats. Així i tot, també s’han entregat papers a veïns que estan vivint fora, la qual cosa dificulta la labor d’assaig i d’aprenentatge de l’obra.

La tradició del segle XV marca la celebració d’esta rogació i la prioritat de tots dos municipis és mantenir i aconseguir que tots puguen arribar al Santuari de la Verge de la Font, realitzant els altres actes al voltant d’este. Un màxim de 1.000 persones podran assistir al sopar de convivència entre tots dos municipis que se celebrarà en el pavelló de Peñarroya de Tastavins.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top