Infraestructures

Un conveni entre la Diputació i el Grup MásMóvil preveu la instal·lació de la fibra òptica a Massalió, Beceit i Calaceit

Massalió, 27 de desembre de 2018
Instal·lació de la fibra òptica a Vall-de-roures al 2017 // NDM

Instal·lació de la fibra òptica a Vall-de-roures al 2017 // NDM

El projecte es preveu que siga un procés ràpid i que al llarg del pròxim 2019 s’establisca de forma definitiva

La província de Terol disposarà d’un conveni entre la Diputació i el Grup MásMóvil amb la seua filial Embou que farà arribar la fibra òptica a alguns dels municipis de la província. El pla es va formalitzar ja fa diverses setmanes a la província d’Osca, però Saragossa i Terol seguiran estos passos pròximament.

La llista inicial de pobles que podran gaudir d’estes prestacions inclou tres municipis de la comarca del Matarranya: Beceit, Calaceit i Massalió, juntament amb Vall-de-roures, que ja gaudix d’esta tecnologia. El projecte es preveu que siga un procés ràpid i que al llarg del pròxim 2019 s’establisca de forma definitiva.

Embou aposta per les zones rurals, ja que va nàixer amb l’objectiu de portar la internet on no podia arribar i l’estan aconseguint a poc a poc”, va explicar Sergio Puyo. De fet, actualment al Matarranya es gaudix d’una velocitat de 30 MB, una connexió molt estable i que permet treballar sense cap mena de problema no solament en les localitats, sinó que també en allotjaments rurals o polígons.

La fibra òptica és l’última tecnologia, però té un gran cost de desplegament que es realitza segons el nombre d’usuaris que la vagen a utilitzar. A més, oferix unes velocitats de 50MB100MB o fins a 600MB, depenent de les tarifes. Per part seua, la internet WiMAX té l’avantatge de ser de ràpid desplegament i molt més econòmic.

PAULA VIVER
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top