La Portellada

La I Matarraña Bike Race s’estrena amb molt bons temps i una alta participació

Fondespatla – 7 de desembre de 2018
IMG_5761_copia

Carlos Jávega i Isaac Llonga moments abans de travessar la línia de meta // A.R

Pau Marza va ser el vencedor de la ruta llarga (60km) en acabar en menys de tres hores. Carlos Jávega i Isaac Llonga van travessar junts la línia de meta de la modalitat curta

Cent vint ciclistes repartits per paratges gairebé verges i seixanta voluntaris col·laborant perquè tot sortís a la perfecció van convertir a Fondespatla en un referent pel que fa a les curses del ciclisme de muntanya. El passat 1 de desembre naixia el Matarranya Bike Race, una cursa pensada per als amants d’este esport amb dos modalitats diferents: la ruta curta, de 30 km (+ 800 m), i la llarga, de 62 km (+ 2000 m).

Amb el toc de les campanes de les 10 del matí, sortien els ciclistes a coronar les parts més emblemàtiques de Fondespatla com la Punta Molinera o la Coveta de l’Aigua. “Respecte a la ruta curta, les opinions van ser totes molt positives, els va encantar el recorregut. Pel que fa a la llarga, es van apuntar 70 ciclistes i van acabar 48, hi va haver 22 participants que es van retirar abans”, va explicar Pablo Alejos, director de la prova. De fet, assegura que pensaven presentar la carrera per aficionats, però finalment va participar més d’un professional que va marcar un temps d’escàndol. Pau Marza va ser el guanyador de la ruta llarga amb un temps de 2:53:00 i Carlos Jávega va arribar a meta en 1:37:13 acompanyat d’Isaac Llonga, “ho teníem parlat, anàvem a fer la carrera junts, anem entrenant bastant , anem més o menys semblants i vam decidir entrar junts i gaudir-la els dos”, ha sentenciat Jávega.

Per a les pròximes edicions, que queden confirmades, pretenen millorar o canviar algun tram del recorregut, com baixades tècniques que podien presentar problemes als menys avantatjats.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top