Vall-de-roures

Vall-de-roures ja té pressupostos generals per al pròxim any

Vall-de-roures – 3 de decembre de 2018
DSC_8892

Regidors del PP, PAR i CHA durant l’últim ple municipal a Vall-de-roures // J.P

L’execució del Carrer Lope de Vega compta amb la partida més grossa del pressupost

L’Ajuntament de Vall-de-roures va aprovar durant l’última sessió plenària, que va tenir lloc el passat 28 de novembre, els pressupostos generals per al 2019. La xifra total ascendix a 2.470.700,00 €, i 1.337.325,04 € per a la Societat Municipal per al Desenvolupament de Vall de roures, gairebé quatre milions d’euros que es destinaran en una línia similar a la dels pressupostos anteriors.

La partida pressupostària més important conté la inversió de 507.000 € que es destinaran a l’execució del vial del Carrer Lope de Vega. Després de diversos mesos intentant tirar endavant l’expedient de l’obra, des del Consistori estan a l’espera que es licite i s’execute l’obra a primers d’any. Les activitats culturals i esportives gaudiran d’un finançament similar a la d’este any. Per part de l’equip de govern, seguixen apostant sostenir les ajudes a temes socials amb un conveni amb ATADI, una aportació de 35.000 € per a l’Escola de Música i també comptarà amb una part dels pressupostos generals el Club de Futbol Valderrobres, per sostenir els desplaçaments i el reforç de plantilla que requerix la lliga Regional Preferent. “A més, seguim apostant per conciliar la vida familiar i laboral, de manera que mantenim els suports tant a l’escola bressol com al menjador escolar amb una subvenció de 40 € per alumne i mes”, va explicar Carlos Boné, alcalde de l’Ajuntament de Vall-de-roures.

Per la seua banda, davant l’augment d’un 21% respecte a l’any anterior del cost dels residus, l’Ajuntament de Vall-de-roures va optar per no repercutir-lo en la part d’ingressos en tant que l’entitat pot fer-se càrrec de l’increment i no carregar-lo als veïns de la localitat.

Preocupació al voltant del pavelló poliesportiu
Un dels punts que va suposar una disputa entre els regidors va ser durant el torn dels precs i preguntes. L’edifici del pavelló poliesportiu, que està destinat a activitats esportives, alberga en nombroses ocasions esdeveniments festius, el que comporta la venda d’alcohol i tabac i preocupa part de la corporació municipal. “A l’estiu vam optar per fer-ho a l’aire lliure, però la resta de l’any és l’únic edifici del qual disposem. Els esdeveniments els organitzen externs i no tenim mitjans per fer este control, en els pobles hi ha costums molt difícils de canviar”, va explicar Boné al respecte.

L’abstenció del CHA
Els pressupostos generals van quedar aprovats en la sessió amb els vots favorables dels regidors del Partit Popular i del Partit Aragonés. Chunta Aragonesista es va abstenir en la votació, cosa que critiquen des de l’equip de govern. “En la comissió d’hisenda cap grup presenta cap esmena i durant la sessió plenària s’abstenen perquè no estan d’acord. Si volen fer alguna cosa diferent, que es propose amb el mètode i la inversió necessària”, va afirmar Boné. Per la seua banda, des del CHA, Roger Berbel va assegurar que “durant la legislatura hem presentat mocions i propostes, i la resposta no ha estat la millor. Creiem que les nostres propostes no són ben acollides ni acceptades”.

Redacció 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top