Fondespatla

Una nova instal·lació d’autoconsum fotovoltaic a partir d’energia solar a Fontdespatla

Fontdespatla – 3 de decembre de 2018
Part de l'instal·lació del sistema fotovoltaic // NDM

Part de l’instal·lació del sistema fotovoltaic // NDM

L’iniciativa participe en l’estalvi energètic, és sostenible i beneficiós per a tot el municipi 

L’Ajuntament de Fondespatla va impulsar la construcció d’una planta d’energia solar fotovoltaica en el Mas de Parisi a partir del pou de bombament que es troba en esta ubicació. La instal·lació d’autoconsum de 60kW partix de la cessió d’uns terrenys al Consistori per a la ubicació de les plaques solars conjuntes.

Quant al cost econòmic, en l’actualitat l’Ajuntament sufraga uns 11.000€ anuals del bombament d’aigua, per la qual cosa es va plantejar esta iniciativa. A més, el total del pressupost és de 140.000€ dels quals un 80% es finançarà a través del fons FEADER. L’objectiu des de l’equip de govern és estalviar un total de 9.000€ anuals i liquidar el projecte en uns deu anys aproximadament.

Durant els passats mesos es va traure el projecte a licitació i es van obtenir cinc propostes diferents, sent finalment l’empresa MNM Solar l’adjudicaria. “Amb esta iniciativa participem en l’estalvi energètic, és una iniciativa sostenible i és un bon projecte beneficiós per a tot el municipi. Som un gra d’arena en esta societat, però tots hem de col·laborar”, va afirmar sobre este tema Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla.

Redacció 
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top