Matarranya

L’IES Matarraña acull la iniciativa entorn de l’oli d’orujo d’oliva

Vall-de-roures – 20 de novembre de 2018
El Duelo Valderrobres (3)

Masterclass de l’utilització de l’oli d’orujo d’oliva a l’IES Matarraña // NDM

La producció de l’Oli d’Orujo d’Oliva aporta al sector un procés d’economia circular i de residu zero

Els graus d’Hostaleria i Restauració de l’IES Matarraña van acollir el 5 de novembre l’arrencada de ‘El Duelo’ amb una classe magistral. Esta iniciativa, de la Interprofessional de l’Oli d’Orujo d’Oliva, pretén donar a conéixer este tipo d’oli a 20 escoles hostaleres del panorama nacional.

A Vall-de-roures, tant alumnat com a professorat van gaudir d’una part teòrica en la qual es va exposar el procés i propietats del producte i d’una part pràctica en què María Jiménez va proposar diferents plats demostrant com traure el màxim partit al producte. Els temes abordats van ser els avantatges de l’ORIVA per a la salut, el seu sabor, rendibilitat i durabilitat. ‘El Duelo’ va començar a continuació, l’alumnat compta amb una setmana per a participar en el concurs amb les seues receptes pròpies. Seran els professors del centre els qui triaran al guanyador, qui competirà juntament amb la resta de finalistes a Madrid el pròxim 27 de març per aconseguir la victòria i el guardó d’un viatge a Houston, a Estats Units.

Què és l’ORIVA?

L’Oli d’Orujo d’Oliva, ORIVA, és la valorització del restant del producte obtingut després de la producció de l’Oli d’Oliva. En produir l’oli comú, s’utilitza un 20% del fruit original i el 80% restant es compon de les restes d’aigua, d’ossos, de polpa i la mateixa pell de l’oliva. Després dels processos d’extracció, refinat i mescla amb l’Oli d’Oliva, naix el denominat ORIVA. En definitiva, això suposa al sector un procés d’economia circular i de residu zero.

“El que més em va cridar l’atenció va ser el preu i la qualitat del producte”, va explicar un dels alumnes del centre. Per la seua banda, des del professorat van voler recalcar que “aquí a la zona amb tan bona qualitat d’oli no és un competidor, però ens van oferir les seues propietats per a la fritada i és un producte interessant en este aspecte”.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top