Vall-de-roures

El menjador escolar de Vall-de-roures ja té del servei de cuina pròpia

Vall-de-roures – 12 de novembre de 2018
DSC_7845

Xiquets i xiquets al comedor de Vall-de-roures // J.P

La reforma total es va situar entorn de 40.000 € que es van invertir en mobiliari, el sistema antiincendis i la instal·lació del gas

L’inici del curs escolar en el CEIP Vicente Ramos de Vall-de-roures va portar amb si l’obertura de la nova cuina del menjador escolar. Durant l’estiu es van realitzar les obres oportunes perquè el centre poguera passar del servei de línia freda a cuina pròpia. Encara que no va caldre fer molta obra en l’estructura, la reforma total es va situar entorn de 40.000 € que es van invertir en mobiliari i el sistema antiincendis i la instal·lació del gas. El procés va començar amb la mobilització d’un grup de pares i mares davant les condicions en les quals es donava el servei.

“El menjar era limitat i el com es conservava i es portava va mostrar que no era una cuina de qualitat per al nostre fill”, va explicar Javier Xiprer, pare d’un dels usuaris del menjador, el mateix que va començar per la seua banda un procés de recerca i informació sobre com agilitar el procés. Finalment, davant un acord de l’adreça del centre, l’AMPA i els mateixos pares, van prendre la decisió d’intentar aconseguir una cuina pròpia. L’Ajuntament es va encarregar de finançar el projecte que es va desenvolupar durant els mesos de juliol i agost.

“El balanç és positiu, deixen menys menjar en les safates i a més s’ha augmentat la varietat de menús”, va afirmar Lorenzo Latorre, director del centre. Quant als productes, a pesar que l’empresa encarregada confecciona els menús i que en un futur els agradaria afegir algun plat ecològic i de producció local, la cuinera posseïx certa llibertat per a comprar els productes necessaris i fins i tot pot improvisar algun plat per als alumnes al·lèrgics o intolerants a algun aliment.

Esta millora també va afectar els usuaris de la guarderia, els qui també poden usar el servei que es troba en el mateix edifici. “Ara podem elaborar els menús segons el tipus d’alimentació que porten: triturades o alimentació completa”, va explicar Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures. En total, uns 95 alumnes es beneficien d’este èxit.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top