Matarranya

L’IES Matarranya acull un intercanvi amb 27 alumnes francesos

Vall-de-roures, 8 de novembre 2018

DSC_7864

Enriqueix molt a la persona, han d’aprendre a acceptar, a conéixer i a descobrir altres formes de vida 

L’IES Matarranya va acollir del 15 al 21 d’octubre a un total de 27 alumnes francesos durant un programa d’intercanvi que es va iniciar al març de l’any passat amb el Lyceé Grandomont, el tercer institut més gran de França.

En total, 23 alumnes de primer i segon de Batxillerat de l’institut local són els encarregats d’acollir en les seues cases als alumnes que els van albergar a ells durant la seua visita a la localitat de Tours, en la Vall del Loira. Al llarg de tota la setmana van estar participant en diferents activitats amb un programa bastant complet amb la finalitat de mostrar-los el nostre territori en profunditat. Encara que tots els matins participaven en dues hores de classe juntament amb els seus companys de la comarca, després van poder realitzar una visita cultural a Vall-de-roures, al Parrizal i a Saragossa. Durant la jornada del dimecres, van visitar Corbera d’Ebre per a visitar el museu sobre la Guerra Civil i el poble vell, perqué l’institut francés té una secció bilingüe en la qual estudien geografia i història en castellà, una assignatura centrada en la història espanyola.

Per a l’IES Matarranya, aquesta és una experiència necessària però difícil de dur a terme pel baix nombre d’alumnes que té el centre davant el nombre elevat que necessiten els instituts francesos. “Decidim reprendre l’activitat amb l’aprovació del programa de desenvolupament lingüístic i els alumnes responen positivament”, va explicar Elena Guarc, responsable i professora de l’IES Matarranya, encara que “no deixa de ser difícil haver d’anar a un país amb uns costums i llengua diferents, però els expliquem que enriqueix molt a la persona, que el futur és eixir fora i obrir la ment, que han d’aprendre a acceptar, a conéixer i a descobrir altres formes de vida”.

A més de la labor que duu a terme el centre, també les famílies fan un gran paper acollint als alumnes francesos. “Volem agrair l’acolliment del municipi i de la comarca, els alumnes estan encantats amb l’acolliment de les famílies“, va afirmar Frederic Domingo, responsable de l’institut de Tours.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top