Fondespatla

Fondespatla acull la XIII Ecofesta del Matarranya

Fondespatla – 8 de novembre de 2018
Xiquets i xiquets participant en un dels tallers celebrats durant l'Ecofesta // J.P

Xiquets i xiquets participant en un dels tallers celebrats durant l’Ecofesta // J.P

Les aromàtiques naturals, els bolets i la informació de la naturalesa van ser el centre de totes les activitats

La XIII edició de la Ecofesta del Matarranya va tenir lloc en Fondespatla el diumenge 21 d’octubre. Esta iniciativa sobre una jornada de convivència lúdica però amb un esperit d’aprenentatge continu sobre el medi ambient i el territori que ens envolta va comptar amb un total de 130 xiquets que van arribar acompanyats dels seus pares i mares. En esta edició, el tema principal va ser fer un recordatori dels recursos que oferix la naturalesa sempre que la protegim i cuidem. No obstant això, la labor des de la Comarca del Matarranya no solament es va centrar en este dia, sinó que durant l’any realitzen cursos, xarrades en els col·legis i activitats que complementen a esta jornada sobre la conscienciació als més xicotets.

Enguany, les aromàtiques naturals, els bolets i la informació que ens oferix la naturalesa van ser el centre de totes les activitats. Per exemple, la fusta, que a més de proporcionar-nos matèria primera ens permet descobrir molta informació. Així doncs, es va realitzar una exposició de fusta dels arbres, concretament de rodanxes de fusta en les quals van poder observar què és el que ha passat en el territori, la qual cosa podem saber de riuades, allaus i malalties que es queden reflectides. “Per als xiquets és molt important que sàpien interpretar el que hi ha en la naturalesa cada dia”, va explicar Olga Ric, tècnica de Medi ambient de la Comarca del Matarranya.

A més, aprofitant la poda que realitzen des de l’entitat per a netejar els boscos, van dur a terme diversos treballs manuals, clauers, bolets amb plastilina natural i sobretot, saquets d’olor. Per a això, van executar el procés de destil·lació d’essència de romaní, els més xicotets van veure com es fa i es van portar una xicoteta mostra, a més de conéixer les propietats d’estes plantes aromàtiques.

Cada any, esta activitat es desplaça a un dels pobles de la comarca, havent passat ja per 13 localitats. Des de l’entitat creuen que siguen més grans o minuts, mentre tinguen una escola, la Ecofesta es desplaçarà fins a allí, ja que és important que els xiquets prenguen consciència de la naturalesa.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top