Medi Ambient

El Govern d’Aragó i la Comarca contra els incendis forestals

Matarranya – 7 de novembre de 2018
DSC_7836

Ángel Berzosa, Director General de Gestió Forestal, Caça i Pesca del Govern d’Aragó (dreta), Rafa Martí, President de la Comarca del Matarranya (centre) i Paco Esteve, Vicepresident de la Comarca del Matarranya durant la firma del conveni // J.P 

El conveni va consistir en l’augment amb una autobomba i la contractació d’un nou personal

Ángel Berzosa, Director General de Gestió Forestal, Caça i Pesca del Govern d’Aragó, i Rafa Martí, President de la Comarca del Matarranya, van signar el passat 16 d’octubre la modificació d’un conveni entorn de l’extinció d’incendis forestals. La col·laboració ja existent comprenia la cessió d’unes autobombes, propietat de la Comarca, al Govern d’Aragó durant la campanya d’incendis.

L’actual modificació va arreplegar l’augment amb una autobomba en la localitat de Mont-roig durant la temporada de tardor, concretament fins al 22 de desembre. A més d’esta cessió, el conveni també arreplega l’augment en la contractació del personal que condueix este vehicle en la quadrilla de la localitat. “Si hi ha un incendi els primers que arriben són els de la quadrilla, però sense una motobomba no hi hauria res a fer”, va explicar Martí. Segons el Govern d’Aragó l’actuació de les quadrilles és fonamental per a seguir mantenint l’índex d’efectivitat quant a deixar els incendis en conats i per a fer treballs forestals que són absolutament necessaris per als nostres boscos, la qual cosa agrairem entre tots perquè suposa una millora de la massa, una millora quant als possibles aprofitaments d’estes muntanyes i també en l’extinció d’incendis forestals. El motiu del conveni és l’estadística que mostra que el nombre d’incendis d’este període augmenta en els últims anys.

La previsió per a pròxims exercicis és “seguir en la línia de l’augment de contractació. Sempre respectant el pressupost que ens faciliten les Corts d’Aragó que són les que decideixen”, va explicar Ángel Berzosa, “cal defensar la despesa dels diners públics i per a açò cal fer una línia de col·laboració i una millor inversió d’estos diners”. Durant la reunió també es va incidir en temes de treballs en vies pecuàries i zones de ribera.

Paula Viver
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top