Queretes

Comencen els treballs de rehabilitació de la torre i la porta principal de l’església de Queretes

Queretes, 11 d’octubre de 2018

obres esglesia de queretes
El projecte suposa una inversió de 80.000 euros sufragats per l’Arquebisbat i Ibercaja

L’última setmana de setembre es van iniciar els treballs d’una nova fase de la rehabilitació de l’església de l’Assumpció de Queretes. En este cas, l’actuació se centrarà en la torre de l’edifici ia la porta principal d’accés al temple.

Els treballs han començat a la zona de la torre on es netejarà la pedra, tant en la part interior com exterior i se substituiran les peces malmeses. “A la torre el que es va a fer és una neteja a fons de la pedra mitjançant diferents tècniques. Això es farà tant a la part de fora com per l’interior de la construcció”, va explicar Fernando Camps, alcalde de Queretes, que també ha apuntat que “al mateix temps s’analitzarà l’estat de l’estructura i de cadascuna de les pedres. D’esta manera, aquelles que es troben en mal estat seran substituïdes”. A més, també es retirarà l’estructura que corona la talaia, es traslladarà la campana situada en ella i es taparan les obertures de la construcció per evitar l’entrada i nidificació de coloms. “Es tancaran les obertures perquè no entren els coloms. A més, traslladarem la campana de la zona alta a una de les obertures de la torre per poder retirar l’estructura metàl·lica que enlletgix l’edifici”, ha dit Camps, que ha afegit que “el que es mantindrà és el penell i intentarem que torne a funcionar”. Finalment, també relacionat amb la torre, està previst que el mecanisme de l’antic rellotge de l’església es baixe de la seua ubicació actual per situar-lo en la part inferior del temple i que així puga ser admirat per veïns i visitants. “El rellotge està en molt bones condicions. La idea és poder restaurar-lo i deixar-lo a la zona de l’església perquè siga visitable”, va afirmar l’alcalde de Queretes.

D’altra banda, durant esta fase també es restaurarà la porta principal del temple. “La porta està recoberta de llauna i és un material molt complicat de rehabilitar. Però ja han vingut experts que ens han dit que s’intentarà mantenir totes les parts originals i, en no es pot, utilitzaran materials molt similars”, va explicar Camps.

Els treballs, que està previst que finalitzen abans de Nadal, suposen una inversió total de 80.000 euros procedents del conveni signat entre l’Arquebisbat de Saragossa i Ibercaja.

Està actuació no és l’última prevista al temple, sinó que des del consistori han explicat que “la idea és que en els pròxims anys es puga acabar la rehabilitació de l’església realitzant una neteja de tota la part exterior similar a la que s’està fent a la torre”. Així mateix, des de l’ajuntament també van afirmar que “un cop finalitzem amb l’església començarem a sol·licitar ajudes per a actuar en l’ermita. Un edifici que també està catalogat com a Bé d’Interès Cultural (BIC) i que necessita moltes millores”.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top