Lledó

Bodegas Crial preveu uns vins d’excel·lent qualitat després de finalitzar la campanya

Lledó, 11 d’octubre de 2018

Segons Albesa, “en sequera, el raïm recollit a les zones amb terres més fèrtils propiciaran uns vins increïbles”

Els camps dedicats al cultiu de la vinya i els cellers del nostre territori han treballat intensament en les últimes setmanes. Esforç que tindrà amb la seua recompensa, ja que en la verema d’enguany “s’ha recol·lectat un raïm molt bo que propiciarà que comptem amb vins d’alta qualitat” assegura Carlos Albesa de Bodegas Crial Lledó. “Una campanya seca” segons relata Albesa “en què les vinyes han patit un estrès hídric que ha comportat un final de la maduració una mica irregular i que en alguns punts s’hagués de veremar abans. Per contra, a les zones més fondes, amb terres més fèrtils, s’han produït uns raïms de gran qualitat que es transformaran uns vins increïbles”.

Pel que fa a la quantitat des de Bodegas Crial asseguren que esta ha estat una campanya regular, “no ha estat un any amb gran quantitat de quilos el que ha propiciat una perfecta maduració, les plantes no s’ha sobrecarregat” apunta Carles. Este assegura que “si hagueren arribat precipitacions durant l’època estial estes haurien afavorit el cultiu en les zones més altes però hauria perjudicat les zones més baixes i en elles s’ha aconseguit un raïm molt bo. Un excés d’humitat hauria pogut perjudicar el raïm”. A més destaquen que “ni les gelades a la primavera, ni la pedra durant l’estiu ni la pluja en l’època de verema ens ha afectat“.

Els vins de les bodegues Crial, situades a Lledó, s’elaboren pràcticament amb raïms recollits al Matarranya i en algunes finques de la comarca veïna de la Terra Alta. En esta anualitat transformaran uns 500.000 quilos de raïm produint uns 375.000 litres de vi, aproximadament.

Part de la verema dels camps de Bodegas Crial es porta a terme de forma mecànica. Això segons Albesa propicia que “puguem recollir molta quantitat en poc temps, és a dir, que puguem veremar en el punt òptim de maduració. A més també part de la verema es fa a la nit amb el que evitem l’oxidació de la fruita i es recull a baixes temperatures”. “Sense una bona fruita no es pot elaborar bon vi” sentència Albesa. Per a això detalla “fem controls al camp, els verifiquem quan arriba al celler, i d’esta manera assegurem una bona traçabilitat del producte i de la qualitat”.

El resultat final de la verema d’enguany, és a dir els vins, és previsible que puguen començar a degustar a finals d’any en el cas dels blancs i rosats i a la primavera, els negres.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top