Valljunquera

Les carrosses i la presentació de les quintes, punts àlgids a Valljunquera

Valljunquera, 10 d’octubre de 2018

festes valljunquera 3
Imaginació, treball i ganes de diversió es van tornar a unir en la desfilada de carrosses

Valljunquera va viure del 27 al 30 de setembre les seues Festes Majors. Unes jornades en què veïns i visitants van gaudir de tota mena d’actes que van fer que ningú s’avorrís ni un sol minut.

Com ja és tradicional, un dels moments més multitudinaris de les festes va ser la nit de divendres. Moment en el qual van tenir lloc la desfilada de carrosses, el pregó de festes i la presentació de les cinquenes i quintos 2018. Massais, pollastres, cavallers i dames medievals, una processó rociera, un equip de fórmula un, unes ballarines o uns viatgers en globus, entre d’altres, van recórrer el municipi acompanyats per les seues respectives carrosses sota la curiosa mirada dels visitants que van omplir els carrers. “En la desfilada de carrosses les penyes se superen any rere any”, va dir Susanna Traver, alcaldessa del municipi, que va afegir que “és un acte que ens agrada molt i en què tots els participants posen molt d’esforç i molta imaginació”.

Després de les carrosses va arribar el moment de la presentació de les quintes i quintos del municipi. “Per primera vegada les quintes han volgut deixar de banda la denominació de ‘Reines i acompanyants’ per passar a ser quintos i quintos. Un exemple de coma la igualtat de gènere es pot veure reflectida en actes tradicionals”, ha apuntat Traver.

festes valljunquera 4

Finalment, esta mateixa nit també va tenir lloc el pregó de festes a càrrec de José Antonio Sánchez, nascut a la localitat i director provincial de l’Institut Aragonès de Serveis Socials.

Al llarg de les celebracions també es va gaudir de bous de foc, revetlles nocturnes, recorregut de penyes, disco mòbil o cercaviles amb la xaranga. Els actes van finalitzar el diumenge 30 amb un espectacle de jotes seguit de l’habitual traca de fi de festes.

Marc Martí
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top