Fondespatla

L’Ecofesta donarà a conèixer els recursos naturals del territori

Fondespatla, 3 d’octubre de 2018

 

CARTEL ECOFIESTA

El Cúbic de Fondespatla acollirà el diumenge 21 d’octubre la XIII edició de l’Ecofesta del Matarranya que, en esta ocasió, estarà dedicada a donar a conèixer els recursos naturals del territori als més menuts. “Este any vam canviar una mica la temàtica del reciclatge i reutilització, que hem tractat en les últimes edicions, i totes les activitats tindran com a objectiu donar a conèixer els recursos naturals que tenim en els nostres pobles”, va explicar Olga Ric, tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya.

Els participants, que es poden apuntar fins al pròxim dia 17 d’octubre mitjançant els fulls d’inscripció que s’han repartit a les escoles, podran gaudir de sis activitats diferents. “Tindrem tres exposicions diferents en les quals es desenvoluparan activitats divulgatives. A més, lligats a cadascuna d’elles, es realitzaran tres tallers més pràctics”, va dir Ric. En concret, els escolars podran descobrir la mostra ‘La memòria dels Arbres‘ de l’Osca Miguel Ortega, una menuda mostra de bolets liofilitzats cedida pel Govern d’Aragó i també es mostrarà com es poden extreure olis essencials de les plantes de forma tradicional mitjançant la utilització d’un alambí, entre altres activitats. Tot això es desenvoluparà en una estructura similar a la d’edicions anteriors. D’esta manera, el matí s’iniciarà amb un esmorzar per a tots els participants, seguirà amb el desenvolupament de les activitats previstes i es tancarà amb una activitat musical en la qual tots els escolars ballaran i cantaran. A més, s’ha de recordar que, com en anys anteriors, la Comarca del Matarranya posa a disposició dels participants, prèvia inscripció, un autobús gratuït per al seu trasllat fins Fondespatla.

L’Ecofesta s’ha convertit en una de les activitats més consolidades de la Comarca del Matarranya. Hi solen participar cada any entre 120 i 150 xiquets i xiquetes procedents dels diferents municipis del territori.

Redacció
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

To Top